Grad Zenica predlaže da se Bilino polje proglasi 'Nacionalnim stadionom'

Sport
Grad Zenica predlaže da se Bilino polje proglasi 'Nacionalnim stadionom'
.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uputio je predsjedniku Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Elvedinu Begiću pismo namjere u kojem ističe da je Grad Zenica spreman učiniti maksimalne napore kako bi se utakmice nogometne/fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednom periodu igrale na stadionu Bilino polje.

U pismu se predlaže da se taj stadion proglasi 'Nacionalnim stadionom', odnosno objektom od nacionalog interesa, a grad Zenica će staviti Bilino polje za sve potrebe na raspolaganje Savezu, kako bi se lakše došlo do sredstva koje za sportsku infrastrukturu opredjeljuje Uefa i Fifa.

Osim toga, Grad Zenica spreman je sufinansirati rekonstrukciju južne, sjeverne i istočne tribine stadiona, kao i staviti sve svoje resurse za stvaranje optimalnih uslova za odigravanje reprezentativnih utakmica.

-Stadion Bilino polje i Zenica zbog svog geografskog položaja, uz savremeni Trening centar, čiju smo dogradnju spremni podržati, ima sve idealne uslove da bude 'Nacionalni stadion', što je napokon nezvanično i bio proteklih dvadeset godina. Naša inicijativa govori da smo spremni pregovarati s čelnicima Saveza o svim uslovima, a naš jedini uslov je da na stadionu osim Zmajeva sve utakmice igra i ekipa Čelika - rekao je za Fenu konsultant gradonačelnika Armin Mujkić.

Namjere gradske uprave Zenice o gradnji 'Nacionalnog stadiona' su jasne, a za dogradnju sjeverne, južne i istočne tribine već su urađeni projekti.

 

Ne propustite