PROGNOZA DO KRAJA SEDMICE: Evo kada se očekuje promjena vremena u BiH

Bosna i Hercegovina
PROGNOZA DO KRAJA SEDMICE: Evo kada se očekuje promjena vremena u BiH
.

Sutra u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno sunčano. U ostatku Bosne oblačno. Ponegdje u Bosni sa slabim i povremenim snijegom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umejerena bura. Jutarnje temperature od -17 do -10, na planinama do -20, na jugu od -7 do -2, a dnevne od -8 do -2, na jugu od -1 do 4 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima sa snijegom. U Hercegovini postepeni prelazak snijega u kišu. Krajem dana i u Bosni snijeg postepeno prelazi u kišu. Jutarnje temperature od -17 do -11, na jugu od -7 do -1, a dnevne od -4 do 1, na jugu od 2 do 6 °C.

U petak oblačno vrijeme sa kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima i dio prijepodnena ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine na istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 l/m2. U osataku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a dnevne od -1 do 5, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša u jutarnjim i večernjim satima. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnje temperature od -1 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 2 do 8, na jugu od 10 do 4 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Ne propustite