Čović još jednom ukazao na potrebu izmjena Izbornog zakona

Bosna i Hercegovina
Čović još jednom ukazao na potrebu izmjena Izbornog zakona
.

Neophodno je izmijeniti Izborni zakon, jer se ne smije opet dogoditi da jedan narod bira predstavnike u vlasti drugome - rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović tokom sastanka u Ženevi s predsjednikom Opće skupštine UN-a Miroslavom Lajčakom.

Istakao je da bi se izmjenom Izbornog zakona ispoštovale odluke Suda za ljudska prava u Strasbourgu, te Ustavnog suda BiH.

Čović je još jednom čestitao Lajčaku na preuzimanju dužnosti predsjednika ovogodišnjeg predsjedanja Općom skupštinom UN-a, te izrazio punu podršku delegacije Bosne i Hercegovine njegovom radu.

Čović se sastao i s glavnim sekretarom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, kojeg je informirao o stanju ljudskih prava u BiH. Naveo je također visok nivo saradnje s Uredom rezidentne koordinatorice Ujedinjenih naroda i rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini.

Govorio je i o sudjelovanju BiH u mirovnim misijama UN, kao direktnom doprinosu očuvanju svjetskog mira i stabilnosti.

Nakon susreta s visokim zvaničnicima UN, predsjedavajući Čović učestvovao je na sastanku na visokom novu o doprinosu ljudskih prava u oblasti izgradnje održivog mira, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ne propustite