SNIJEG OKOVAO REGION: Na Bijelašnici -16, POLARNI VAL STIGAO NA BALKAN!

Vijesti
SNIJEG OKOVAO REGION: Na Bijelašnici -16,  POLARNI VAL STIGAO NA BALKAN!
.

Snijeg u pojedinim dijelovima Hrvatske premašuje i više od pola metra.

Podaci da je on čak evidentiran i u Šibeniku, na Jadranu, kao da ga ima i u većem dijelu Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore prizori su koji više liče na početak zime, nego ulazak u mjesec mart u kojem, bar kalendarski, dolazi proljeće.

Na Zavižanu u Hrvatskoj je tako čak 232 centimetra snijega, Delnicama 149, Nacionalnom parku Plitvička jezera 115, u Ogulinu 92, Gospiću 81, a u Slunju visina snijega iznosi 75 centimetara.

U Otočcu ima 50 centimetara snijega, Hrvatskoj Kostajnici 42, Karlovcu 41, Varaždinu 27, Koprivnici 25, Sisku 20, a Zagrebu 19 centimetara snijega.

Na sjeverozapadu Hrvatske snijeg je nešto manji, pa ga u Križevcima ima 15 centimetara, Bjelovaru 13, Virovitici 10, Kutini devet, a Krapini osam centimetara.

U Požegi i Slatini evidentirano je po četiri centimetra, Kutjevu dva, a Daruvaru, Sinju, te Šibeniku po jedan centimetar sniježnog pokrivača.

I u Bosni i Hercegovini je veliki dio zemlje pod sniježnim pokrivačem. Najviše ga ima na Bjelašnici 183 centimetra, te u Krajini.

Na Ivan-Sedlu ima 37 centimetara, Sanskom Mostu 28, Mrkonjiž-Gradu 27, u Han-Pijesku 24, Bosanskom Novom 22, a Livnu 20 centimetara snijega.

U Gacku i Gradačcu je zabilježeno po devet centimetara snijega, Bugojnu i Jajcu po osam, Banja Luci šest, Nevesinju pet, Srebrenici četiri, Doboju tri, te na Sokocu dva centimetra snijega, javlja Anadolu Agency.

Hladno sa minusima je i u Bosni i Hercegovini. Na Bjelašnici je izmjereno -16, a u Han-Pijesku -11 stepeni Celzijusa.

U Tuzli je bilo minus šest, Banja Luci i Sarajevu minus pet, dok je "toplo" sa svega jedan stepen Celzijusa iznad nule bilo u Mostaru.

Za razliku od Hrvatske i Bosne i Hercegovine snijeg u Srbiji je nešto manji, a ima ga i na znatno manjem području te susjedne države.

 Najviše snijega ima na Kopaoniku 72 centimetra, Crnom vrhu 56, Zlatiboru 33 centimetra.

Kada su u pitanju gradovi snijega ima u Negotinu i to osam, Sjenici tri, na Paliću dva, te Požegi, Kuršumliji i Dimitrovgradu po jedan centimetar.

Najviše snijega u Crnoj Gori ima na Žabljaku i to 97 centimetara, te Kolašinu 14 centimetara.

U Šavniku je izmjereno devet, na Cetinju šest, u Rožaju i Andrijevici po četiri, te Bijelom Polju i Pljevljima po jedan centimetar snijega.

 

Ne propustite