POLICAJCI SPAŠAVALI STARICE IZ KUĆA ZAMETENIH SNIJEGOM: Nisu mogle izaći, a ostale su i bez ogrijeva, hrane i lijekova!

Region
POLICAJCI SPAŠAVALI STARICE IZ KUĆA ZAMETENIH SNIJEGOM: Nisu mogle izaći, a ostale su i bez ogrijeva, hrane i lijekova!
.

Dvije su starice ovih dana zatražile pomoć policije jer su ostale u kućama zatrpanim snijegom, a jedna od njih nedavno je i operirana pa joj je potrebna i liječnička pomoć, piše 'Net.hr'.

Policajci ličkog kraja ovih su dana prometne palice zamijenili lopatama, a zbog obilnih količina snijega svojim uobičajenim dužnostima dodali su i onu o skrbi satrijih osoba.

Naime, službenicima Policijske postaje Gračac u četvrtak je dojavljeno kako kako se u kući u Gračacu zatrpanom snijegom nalazi 71-godišnja baka Jela koja je operirana prije nekoliko dana, a živi sama. Kako baka nije mogla izaći iz kuće policajci su se prihvatili lopata i očistili joj prolaz do kuće, naložili joj vatru te stupili u kontakt s njenim sinom kako bi mu priopćili da je s njegovom majkom sve u redu.

Dan nakon toga angažirana je i pomoć nadcestarije Gračac koja je baki Jeli strojem očistila prilaz kako bi do nje moglo doći i medicinsko osoblje, a policajci su 71-godišnjakinju obišli i u subotu ujutro.

Akcija i u Donjem Srbu

Istim poslovima bavili su se i policijski službenici Postaje granične policije Donji Srb koji su obišli 84-godišnju baku Savu koja sama živi u snijegom zamatenom zaseoku i koja također nije mogla izaći iz kuće.

Policajcima se, kako prenosi Net.hr, požalila da joj nedostaju osnovne namirnice, koje su joj oni potom donijeli pješačeći kilometrima od ceste do njene kuće. Potom su joj očistili snijeg oko kuće te pripremili dovoljnu količinu drva za ogrjev.

 

Ne propustite