Muče vas MOLJCI u ormaru: Pogledate kako da ih se ZAUVIJEK RIJEŠITE!

Sve za dom
Muče vas MOLJCI u ormaru: Pogledate kako da ih se ZAUVIJEK RIJEŠITE!
.

Moljci su krivci za sitne rupe na našim najdražim komadima odjeće. Donosimo nekoliko savjeta kako se zauvijek riješiti tih gadnih, malih napasti.

1. Magnet za moljce su komadi prljave tkanine. Stoga, u ormar spremati čistu odjeću. Sako koji smo obukli 2-3 puta, nije čist sako, iako mi mislimo da se i nije zaprljao.

2. Ormar treba redovito čistiti i održavati. Obratiti i pažnju na prostor oko ormara, jer moljci vole i tamne kutove, te drvene površine.

3. Posebnu pažnju obratite na odjeću od svile, vune, krzna ili drugih životinjskih vlakana. Takvu odjeću treba spremati u posebne navlake koje ne propuštaju zrak. Ovakvi materijali su najprimamljiviji moljcima.

4. Ekstremne temperature uništavaju moljce. Stavite komad “zaražene” odjeće na kojem ste primjetili moljca u plastičnu vrećicu i ostavite 2 dana u zamrzivač. Nakon toga provjetrite u toploj prostoriji.

5. Prirodni mirisi u ormaru otjerat će moljce. Cedrovina ima snažan miris, koji moljci ne podnose. Lavanda je jedna od najpopularnijih biljaka protiv moljaca.

Ne propustite