OBRATITE PAŽNJU: Ovo su znakovi hormonalnog disbalansa zbog kojih se ODMAH trebate javiti doktoru!

Zdrav život
OBRATITE PAŽNJU: Ovo su znakovi hormonalnog disbalansa zbog kojih se ODMAH trebate javiti doktoru!
.

Hormonalni disbalans uzročnik je mnogih zdravstvenih problema ali mnogi od nas ga ne znaju prepoznati.

Ovo su 3 najveća znaka:

Loše spavate

Za ovaj problem često krivimo hranu ili loše raspoloženje tokom dana, ali upravo hormoni mogu biti uzrok česte nesanice ili lošeg sna. Smanjena razina estrogena i progesterona remeti pravilan san i budi nas tijekom noći. Nemojte posezati za tabletama za spavanje u tom slučaju jer je to samo privremeno rješenje problema.

Naglo ste se udebljali i ne možete smršati

Jedete kao i obično, ali primjećujete da unatoč svemu ipak nakupljate kilograme? Ovakvo neobjašnjivo debljanje može ukazivati na problem s hormonima štitnjače, ali i disbalans drugih hormona u tijelu. Povezano je i s lošim spavanjem jer tijelo zbog nedostatka sna stvara više kortizola koji pak potiče stanice tijela da pohranjuju više masnoća.

Vaše menstruacije nisu redovne

Upravo je ovo najopasniji znak koji mnoge žene zanemaruju. Neredovne menstruacije očiti su znak da nešto ne valja s hormonima u našem tijelu. Najviše pažnje na to obraćaju žene koje pokušavaju zatrudnjeti dok ostale često zaboravljaju otići kod ginekologa zbog problema s menstruacijom. Ako se želite osjećati dobro i čuvati svoje zdravlje, svaki problem s menstruacijom odmah ‘prijavite’ svom ginekologu.

Ne propustite