5 TIPOVA MASNIH NASLAGA NA STOMAKU: Evo kako se riješiti svakog od njih

Praktična žena
5 TIPOVA MASNIH NASLAGA NA STOMAKU: Evo kako se riješiti svakog od njih
.

Iznenadna pojava ružnog, visećih stomaka strah je mnogih devojaka i žena. Kako biste uspješno preoblikovali figuru, najvažnije je da znate šta je uzrok pojave naslaga na stomaku i da ga eliminišete, a tek onda možete raditi na oblikovanju tijela. Hajde da vidimo koji tipovi masnih naslaga postoje, koji su uzroci njihove pojave i kako da ih se riješite. Ponekad je povećanje abdomena posljedica generalnog povećanja težine, nekada nastaje usled konzumiranja određene hrane, a nekad su hormoni glavni krivac. Pogledajte kako da odredite vaš tip stomaka.


#1 Stomak od alkohola

1-stomak-od-alkohola-0
Pivo, vino i druga alkoholna pića mogu da ometaju pravilno varenje hrane. Takođe, sadrže mnogo kalorija. Kako biste se izborili sa ovim problemom, prestanite da pijete alkoholna pića i počnite da jedete više povrća i voća.


#2 Majčinski stomak

2-majcinski-stomak-1
Nakon rođenja djeteta, vaš stomak i dalje ima sala. Bilo bi dobro da vježbate i masirate problematična područja. Trebalo bi da konsultujete i doktora.


#3 Stomak od stresa

3-stomak-od-stresa-2
Stres i loš san u velikoj mjeri utiču na naše tijelo i dovodi do pojave masnih naslaga na području stomaka. Pokušavajte da spavate bar osam sati i izbjegavajte nezdravu hranu. Ne konzumirajte previše kafe.


#4 Stomak uslijed poremećaja hormona

4-stomak-usled-poremecaja-hormona-3
Hormonska neravnoteža dovodi do povećanja težine. Promenite način ishrane, birajte zdraviju hranu i konsultujte doktora.

#5 Otečen stomak

b099e412238ba941cc8c1c1419a5bfaf
Problemi u digestivnom traktu mogu da dovedu do oticanja stomaka. Konzumirajte više vode i uzimajte probiotike.

(novi.ba/fokuzz.com)

Ne propustite