SNIJEG PARALISAO HRVATSKU: Na snazi brojne zabrane, na autocesti zbog mećave zapelo 200 KAMIONA!

Region
SNIJEG PARALISAO HRVATSKU: Na snazi brojne zabrane, na autocesti zbog mećave zapelo 200 KAMIONA!
.

Zbog olujnog vjetra autocestom A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje smiju voziti samo osobna vozila.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti, javio je HAK u 7:15 sati.

 

Nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama

Prema pisanjima hrvatskih medija, također zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom u smjeru Dalmacije, i obrnuto (u smjeru unutrašnjosti).

Za sav promet zatvorene su: Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, autocesta A7 čvor Šmrika - čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana), DC25 Gospić - Karlobag.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A7 čvor Draga - čvor Šmrika, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga, DC54 Maslenica - Zaton Obrovački, Paški most, ŽC5030 Platak - Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).


Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a HAK upozorava i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost. Vozače se upozorava i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen promet za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac - Vaganac - Korenica - Udbina - Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac - Zdihovo -Kikovica.

 

Prometne nesreće

Dramatična operacija Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta i Cesta Rijeka kako bi se izvuklo oko 200 kamiona i tegljača s autoceste A6 Rijeka - Zagreb počela je petak u popodnevnim satima. Kako su zbog vremenskih uvjeta na autocesti između Bosiljeva i Kikovice već danima na snazi zimski uvjeti, teška vozila od nedjelje stoje na odmorištima Vukova Gorica i Draganić u smjeru Rijeke te na odmorištu Grobnik u smjeru Zagreba.

Na autocesti A3 Bregana - Lipovac, zbog prometne nesreće kod čvora Kutina, 104. km A3 u smjeru Lipovca promet se odvija jednom trakom.

​Sljemenska cesta je otvorena za promet.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Ličko Petrovo Selo, Maljevac, Prezid, Čabar i Brod na Kupi.
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.
U prekidu su: katamaranske linije 9603 Jelsa - Bol - Split, 9309 Novalja - Rab - Rijeka  i 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka te trajektne linije 338 Lopar - Valbiska i 335 Prizna - Žigljen

Danas zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta katamaran Bišovo neće isploviti na liniji Pula - Unije - Susak - M.Lošinj - Ilovik -Silba - Zadar.

Ne propustite