Kada vidite za šta sve možete iskoristiti koru od banane, bit će vam žao što ranije niste otkrili ove GENIJALNE trikove!

Praktična žena
 Kada vidite za šta sve možete iskoristiti koru od banane, bit će vam žao što ranije niste otkrili ove GENIJALNE trikove!
.

Ništa se ne baca, to zapamtite!

Banane su jedne od najpopularnijih tropskih voća.
Sadrže tri prirodna šećera - saharozu, fruktozu i glukozu, kombinovanu sa vlaknima. Mnogi ljudi bacaju koru, a ni ne znaju da se u njoj nalazi 50% hranljivih materija. Kora od banane nije ništa manje značajna od samog voća!


Lečenje psorijaze
Kora od banane ne može u potpunosti izliječiti tu bolest kože, ali može da ublaži njene simptome - svrab i crvenilo i ubrzava proces ozdravljenja. Utrljajte koru na ugroženo područje i ostaviti ga tako 10 minuta.


Uklonite bradavice sa kože
Osim što ih uklanja, kora banane sprječava ponovno pojavljivanje bradavica. Potrebno je da stavite komad kore na željeno mesto, stavite flaster i ostavite da prenoći.


Izbjeljivanje zuba
Ako želite lijepe bijele zube - koristite koru od banane. Svaki dan tokom 2 nedelje utrljavajte zube korom i rezultati će postati vidljiviji.


Kora od banane vam može pomoći da izgubite kilograme
Banane su idealan izbor za mršavljenje, imaju veliki sadržaj probiotika koji poboljšavaju proces mršavljenja. Prokuvajte u vrelu vodu koru banane i napravite čaj od toga. Možete dodati kore i u bilo koji šejk. Možete ih koristiti i kao piling.


Tretman protiv akni i bora
Kora od banane je dobra za njegu kože. Sadrži antioksidante i svojstva protiv starenja, hidrira i hrani kožu i poboljšava njenu elastičnost i gipkost. Jednostavno utrljajte koru banane na ugroženo područje kože i ostaviti ga da odstoji pola sata.


Čišćenje
Kora od banane je bogata mastima i ima bogata hidrantna svojstva, pa je samim tim odlična za čišćenje kožnih cipela, namještaja i srebrnog nakita.


Ujedi insekata
Utrljajte koru banane na mjesto gdje vas je ujeo neki insekt i smanjit će se svrab i koža će se umiriti.


Uklanjanje biljnih vaši
Potrebno je da uzmete par kora od banane, iskopate rupu u zemlji i postavite kore banane na mjesto gde se nalazi korijen biljke. Vaši i mravi će naći visoku koncentraciju kalijuma u kori i ostavit će vaše biljke na miru.


Mrlje od mastila
Kada se izmastite od mastila, ne mogu vam pomoći ni voda ni sapun. Zato kora od banane može! Utrljajte ruke korom i gledajte kako mrlje nestaju, jer banana sadrži prirodna ulja koja uklanjaju bilo koju boju.

Ne propustite