ZA SAVRŠEN IZGLED: 5 trikova kako nanijeti puder da koža izgleda sjajno!

Praktična žena
ZA SAVRŠEN IZGLED: 5 trikova kako nanijeti puder da koža izgleda sjajno!
.

Ako želiš da ljudi kažu "wow, koža ti izgleda sjajno!" umjesto "koji to genijalan puder nosiš?", ovo su definitivno trikovi za tebe!

Savršena koža postiže se pametnom preparativnom njegom i određenim stilom života, ipak prije ili kasnije svi posegnemo za puderom jer se uz njega osjećamo sređenije za kakvu poslovnu ili privatnu priliku. Međutim, dok neki uživaju u tom flawless finišu pudera koji daje čak i pomalo plastičan izgled, drugi se pudera maltene pribojavaju baš jer ne žele tu make up masku. Prvi korak u tome da ti koža izgleda realistično dok nosiš puder je pronaći pravi finiš pudera, a drugi umijeće stapanja pudera sa svojom kožom. Nemoj nas krivo shvatiti, drugi korak može biti poprilično zeznut ako nemaš prakse, ali sve se nauči s vremenom - bitno je samo cijelo vrijeme promatrati kako ti koža izgleda kako bi izbjegao oštre linije ili punije nanose boje. Nakon ova dva koraka, postoje još neki koji će tvoj puder sasvim prilagoditi tebi.

STVARANJE SJAJNE PODLOGE

Korištenje kreme za lice na čistom licu je obavezan korak prije svakog make upa, ipak želiš li sjajnu podlogu morala bi detaljnije poraditi na njegu. Dobro je prije šminkanja staviti i sheet masku prilagođenu tvom tipu kože s izvrsnim aktivnim sastojcima, čije ostatke ćeš umasirati u kožu. Masažom ćeš dodatno prokrviti kožu i stvoriti prirodnu rumenost i sjaj koji će se itekako vidjeti kasnije kroz puder.

PRIMJER PO POTREBI

Primjer nije nešto što moramo nužno koristiti svaki dan i to preko čitavog lica. On bi trebao biti kao mali pomoćnik koji spašava situaciju i prolongira trajanje make upa. Naime, imaš li proširene pore, stavi samo primer za sužavanje pora na nos i oko nosa na obraze, imaš li masniju T zonu koja je sklona jakom sjaju tijekom dana, na nju stavi primer protiv sjaja, a želiš li naglasiti prirodan sjaj kože, biraj sjajni primer za najviše točke na licu - one koje želiš highlightati.

KRENI OD SREDINE PREMA VAN

Želiš li da tvoj puder izgleda kao koža vodi se ovom tehnikom koja dokazuje da je manje više - stavi puder samo na sredinu lica, na jabučice obraza i zatim stapaj s kožom prema van. Tako ćeš na najproblematičnijim mjestima imati najviše pokrivnosti, a na rubovima lica prozirnu pokrivnost, koja će dati još prirodniji dojam licu. Imaš li prištiće ili diskoloraciju na drugom dijelu lica, posveti im se tapkanjem još malo pudera ili korektorom. Usput, ostaviš li cijeli most nosa praznim odnosno bez pudera, dati ćeš licu poprilično svjež dojam, baš kao da nemaš podlogu!

TAPKAJ, NE VUCI

Bilo da imaš kist za puder, spužvicu ili prste, puder je najbolje tapkati na licu i tako ga uvlačiti u sve pore i bore, nego slikati po licu kistom, jer tako mogu ostati trake od poteza po licu, čime podloga odmah izgleda manje realistično.

NAGLASI GDJE GOD SUNCE PADA

Kako bi licu dala dimenzije, stavi highlighter na najviše točke lica kako bi ga svjetlost prirodno hvatala. Kremasti highlighteri su puno bolji za prirodni izgled jer se bolje stapaju s puderima i kožom. Kada naglasiš ključne točke, ostatak lica pređi malom dozom prozirnog pudera za matiranje, kako bi ostala sjajna samo na mjestima koje želiš.

Ne propustite