Ovaj znak je najbolji za muža: Pročitajte najtačniji bračni horoskop

Praktična žena
Ovaj znak je najbolji za muža: Pročitajte najtačniji bračni horoskop
.

Svaki horoskopski znak posjeduje određene mane i vrline, pogotovo kada se radi o ljubavnom životu i emocijama. U nastavku pročitajte koje su prednosti i nedostaci svakog znaka kada je u pitanju ljubav na duge staze i brak.

Ovan
Prednost: Pomalo je divlji, ali s mjerom. Obožava dobru zabavu i voli da se svi osjećaju prijatno u njegovom društvu pa vam s njim baš nikada neće biti dosadno.

Nedostatak: Zbog urođene tvrdoglavosti s njim je često teško komunicirati. Voli da naređuje, smatra da je uvijek u pravu, a čak i kada nije – neće to priznati. Uvijek sve mora biti onako kako je on sebi to "zacrtao". U sebi nosi dozu sebičnosti koja najčešće izlazi napolje tokom svađa.

Bik
Prednost: Nadaleko je poznat po svojoj odanosti i na njega uvijek možete računati. Stabilan je, vrijedan, porodično orijentisan, u potpunosti će vam se posvetiti i dolaziti svaki dan kući u isto vrijeme.

Nedostatak: Od žene očekuje isto stoga Bik nije dobar izbor za žene slobodnog duha koje vole svoju slobodu, avanturistički način života, koje ne žele da se osjećaju sputano i potrebno im je mnogo vremena za sebe.

Blizanci
Prednost: Zanimljiv je, pametan, pozitivan, ne boji se novih izazova, nepredvidiv je i neprestano će vam priređivati iznenađenja.

Nedostatak: Nije oličenje odanosti poput Bika i nikada ne znate koliko će njegova ljubav trajati. Voli promjene, mrzi rutinu, nije stabilan i teško se prepušta dugim vezama.

Rak
Prednost: Romantičan je i brižan. Kada voli, voli snažno i emotivno. Ne zanimaju ga površne veze.

Nedostatak: Njegova ljubav ponekad može da guši. Voli da sve ima pod kontrolom i male sitnice lako pretvara u veliki problem. Unaprijed razmišlja negativno tj. zamišlja sve loše što bi se moglo dogoditi i tako unosi nemir u odnos.

Lav
Prednost: Dinamičan je, strastven, darežljiv i napraviće sve što može kako bi vas maksimalno razmazio.

Nedostatak: Ponosan je i tašt pa će se uvrijediti ako u svakom trenutku nije centar vašeg svijeta ili ako mu (po njegovom mišljenju) ne posvećujete dovoljno vremena. Voli da bude u centru pažnje što često može biti iscrpljujuće za njegovu životnu saputnicu.

Djevica
Prednost: Čvrsto stoji s obje noge na zemlji, organizovan je, stabilan i posvećen tome da vas u svakom slučaju učini sretnom i zadovoljnom.

Nedostatak: Cjepidlaka je, svemu će naći manu i voli da popravi "nedostatke" kod drugih ljudi pa tako i one koje vidi u životnoj saputnici. Često mu nedostaje samouvjerenosti, nesiguran je i ima problema s uspostavljanjem povjerenja.

Vaga
Prednost: Romantični šarmer s pokrićem. Dobar je i ljubazan, ne samo prema vama nego prema svim drugim ljudima. Kada se zaljubi, odmah ženu posmatra kao svoju životnu partnericu.

Nedostatak: Kada mu je ego povrijeđen, ponašaće se kao dijete i neće mariti za osjećanja partnerice. Iako je uvijek spreman na rješavanje problema, tada postaje striktan i hladan pa je teško komunicirati s njim.

Škorpija
Prednost: Strastven, intenzivan i kada je zaista zaljubljen posjeduje nevjerovatnu empatiju i emotivno razumijevanje.

Nedostatak: Ekstremno je osjetljiv, razmišlja fatalistički i može biti jako posesivan. Ako se osjeća povrijeđeno onda postaje i osvetoljubiv.

Strijelac
Prednost: Mudar, velikodušan, darežljiv, nježan. Ne zna da laže pa zbog toga od njega možete očekivati maksimalnu iskrenost.

Nedostatak: Generalno gledajući radi se o stabilnom muškarcu, ali ne kada je u pitanju ljubav. Često ne zna da definiše svoja osjećanja i lako gubi interes. Voli da nametne sopstvena uvjerenja i mišljenja.

Jarac
Prednost: Nema toga što neće napraviti za ženu u koju je zaljubljen. Ne prepušta se lako emocijama, ali kada ga dotakne ljubav spreman je čitav život ostati s partnericom i ni u jednom trenutku ne posumnjati u svoja osjećanja.

Nedostatak: Težak je, stalno kritikuje, ima velika očekivanja, rijetko pristaje na kompromise i ne razumije pojam fleksibilnosti. Kada ga partnerica povrijedi, oko sebe će izgraditi zidove koje je teško srušiti.

Vodolija
Prednost: Uzbudljiv je i inteligentan. Nikada nije ljubomoran i može mu se bezuslovno vjerovati.

Nedostatak: Baš sve shvata lično. Često emotivno odluta i distancira se od partnerice jer se osjeća neshvaćeno. Ne zna voljeti bez osjećaja sigurnosti i povjerenja, a teško stiče oboje.

Riba
Prednost: Nježan, voli s punim srcem, ne suzdržava se, pun je brige i poštovanja.

Nedostatak: Nestabilan je kada su u pitanju emocije. U trenutku se može predomisliti i reći kako zapravo traži potpuno drugačiju partnericu, piše B92. Voli ljubavnu igru po svojim pravilima, a ako osjeti da ga nešto guši odmah će pobjeći.

Ne propustite