SJAJNO

GODINAMA SE ČEKALO OVO: Od danas možete naći Wi-Fi bilo gdje, imate novu opciju na telefonu

Objavljeno:21.02.2018 - 09:56
A A A Times Arial

Facebook ima novu opciju na koju se dugo čekali. 

Većini je poznata situacija -  nalazite se u nepoznatom gradu i trebali biste pogledati na karti gde se tačno nalazi neka adresa, a baš vam je sad "iscurio" poslednji megabajt vašeg telefonskog interneta?

Upravo tu uskače Facebook sa svojom opcijom "Find Wi-Fi" koju ovih dana čini dostupnom u cijelom svijetu.

Kako su istaknuli u službenoj objavi, ideja je da pomoću Facebook aplikacije na svom pametnom telefonu možete pronaći Wi-Fi hotspotove u vašoj blizini, bez obzira putovali po nekoj stranoj zemlji ili jednostavno šetali po svom gradu.

master-cover-foto-1

Kvaka je u tome što Facebook prikazuje samo one kompanije i organizacije koje su odlučile informacije o svom hot spotu podijeliti na Facebooku. Naravno, neke će kompanije to iskoristiti kako bi promovisale svoje usluge i proizvode, ali za korisnike je to mala cijena za besplatni internet.

wifi

Kako biste pronašli najbliži hotspot, dovoljno je u Facebook aplikaciji odabrati karticu "Više/More" i tamo pronaći opciju "Pronađi Wi-Fi/Find Wi-Fi". Uključite Wi-Fi na svom pametnom telefonu i pronađite najbliži hotspot na karti.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!