SPORTISTI SJEVERNE KOREJE NE SMIJU KIMU NA OČI: Kad je utakmica završila plakali su, strahuju od najgore kazne (VIDEO)

Sport
SPORTISTI SJEVERNE KOREJE NE SMIJU KIMU NA OČI: Kad je utakmica završila plakali su, strahuju od najgore kazne (VIDEO)
,

Sportisti Sjeverne Koreje se sa ZOI u Južnoj Koreji vraćaju bez medalje, iako je lider ove zemlje poslao na Olimpijadu 22 takmičara sa uvjerenjem da će napraviti historijski rezultat.

A sada svi strahuju od njegove reakcije.

Deda Kim Džong Una je, navodno, uhapsio i zatvorio u gulage fudbalsku reprezentaciju koja je nakon drugog kola ispala sa Svjetskog prvenstva. Severna Koreja je bila debitant na tom takmičenju, a ostvarila je iznenađujuću pobjedu nad Italijom od 1:0.

Međutim, već u sljedećem kolu je izgubila od Portugala, takođe debitanta na svetskim prvenstvima sa 5:3. Priča se da su se fudbaleri pijre tog meča malo previše zabavljali sa ženama i da su pretjerivali sa alkoholnim pićima. Po povratku kući, vlasti su ih sve pohapsile i poslale u koncentracioni logor.

U knjizi "Akvarijumi Pjongjanga" Kang Čol Hvan, koji je pobjegao iz Sjeverne Koreje u Južnu, otkrio je kako je jedan član tog tima postao poznat po tome koliko mučenja je izdržao, dok je drugi dobio nadimak "Buba švaba" jer je jeo svaku bubu koju je mogao da nađe, da bi se izborio sa glađu dok je držan u takozvanoj "ćeliji za znojenje".

Godine 2010. postojale su tvrdnje da je vlada kaznila trenera fudbalske reprezentacije i igrače nakon što su izgubili sva tri meča na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Igrači su tada podvrgnuti "oštroj ideološkoj kritici" zbog toga što su primili najviše golova od svih učesnika, a selektor tima je javno osramoćen i osuđen na težak rad, piše "Kurir.rs".

Ne propustite