Lavrov doputovao u Beograd: Promovisanje posvećenosti miru, saradnji i prosperitetu u Evropi

Region
Lavrov doputovao u Beograd: Promovisanje posvećenosti miru, saradnji i prosperitetu u Evropi
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovao je večeras u Beograd. Lavrova, koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti Srbiji, na beogradskom aerodromu dočekao je vicepremijer i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovao je večeras u Beograd. Lavrova, koji će boraviti u dvodnevnoj posjeti Srbiji, na beogradskom aerodromu dočekao je vicepremijer i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, prenosi Anadolu Agency.

Ministar vanjskih poslova Rusije je po izlasku iz aviona, na pisti Međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla", u izjavi novinarima rekao da boravi u uzvratnoj posjeti Beogradu i da se nada da će postići sporazum u vezi sa podrškom predsjedavanja Srbije OSCE-om.

"Jedan od naših glavnih zadataka je promovisanje dokumenata koji potvrđuju našu posvećenost miru, saradnji i prosperitetu na čitavom evropskom kontinentu. Ubijeđen sam da će u ovoj situaciji, koja nije jednostavna, predsjedavanje Srbije OSCE-om i Ivice Dačića, doprinijeti donošenju izbalansiranih i dobro procijenjenih odluka", izjavio je Lavrov.

On je naglasio da se Rusija trudi da ispoštuje sporazume koje su potpisali predstavnici dviju država i da su pozitivno ocijenili učešće predsjednika Srbije i predstavnika Vojske Srbije na vojnoj paradi u Moskvi, 9. maja, povodom 70. godišnjice od pobjede nad fašizmom. 

Ivica Dačić je podsjetio na dogovor sa Lavrom da se dva puta godišnje viđaju, jednom u Moskvi, a drugi put u Beogradu, i dodao da će tokom boravka ruskog kolege u Beogradu razgovorati o svim bilateralnim temama koje su vezane za OSCE, UN i o svemu onome s čim se zajedno suočavaju dvije zemlje.

"Sve će biti u znaku međusobnog prijateljstva dva naroda i dve države", rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov će, tokom boravka u Beogradu, osim sa Dačićem, imati odvojene susrete sa premijerom i predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem.

Ne propustite