BEZ LIJEKOVA: S ovim biljkom ćete se lako izboriti sa visokim krvnim pritiskom i srčanim bolestima!

Porodica i zdravlje
BEZ LIJEKOVA: S ovim biljkom ćete se lako izboriti sa visokim krvnim pritiskom i srčanim bolestima!
.

Na rizik od hipertenzije može uticati širok spektar faktora rizika, od pušenja, stresa i do prekomjernog pijanstva i nedostatka fizičke aktivnosti.

Svi ovi faktori utiču na ljude na različit način, što znači da nema nikakvog tačnog načina određivanja granica onoga što je previše.

To je razlog zašto je održavanje dobro izbalansiranog i zdravog načina života prilično izazovno, zahtijevajući uklanjanje loših stvari i uvođenje više pravih stvari u vašu svakodnevnu rutinu. Ako se trudite da regulišete nivo krvnog pritiska, neophodno je izvršiti određene modifikacije života.

Visok nivo krvnog pritiska otežava krv da se pumpa kroz tijelo, što zauzvrat povećava rizik od bolesti srca. Komplikacije hipertenzije su prilično teške, uključujući oštećenje očiju, moždani udar, očvršćavanje arterija, bolesti srca i bolesti bubrega.

Biljni lijekovi koji pomažu u smanjenju krvnog pritiska

Dobra vijest je da postoji nekoliko jlekovitih biljaka koje mogu dugo da regulišu i snižavaju nivo krvnog pritiska na prirodan način.

1. Origano

Origano je veoma dostupan i prilično popularan ovih dana. Poznato je da sadržaj njegovog karvacrola naravno smanjuje krvni pritisak, opušta srčani utjecaj i olakšava pumpanje krvi kroz tijelo.

Zanimljivo je da origano djeluje zdravije kao soli, što ga čini čvrstim agensom za ukus. Ovo je veoma važno s obzirom na to da znatno povećava unos soli povećava krvni pritisak.

Nažalost, standardna ishrana je opterećena natrijumom i nedostajućim hranjivim materijama. Origano pomaže u suzbijanju ovog problema ispunjavanjem vaših karakteristika koje regulišu krvni pritisak i robusnim nutritivnim profilom.

2. Valerijana

Valerijana ima svojstva pomirenja koji pomažu u smanjenju nivoa stresa i pomažu vam da se opustite. Shodno tome, svojstva su niže nivoa krvnog pritiska. Imajte na umu da je stres jedan od kritičnih faktora rizika za hipertenziju, tako da pronalaženje načina za njegovo rješavanje pomaže zadržavanju srca zdravom.

3. Lavanda

Dodavanje nekoliko kapi ulja lavande u kupatilo jedan je od najboljih i najlakših načina da se opustite. S obzirom na to da proširuje krvne sudove, on takođe promoviše lakši protok krvi i mentalno smanjenje stresa. Njegove aromatične osobine čine ga jednom od najboljih opcija umirivanja na ovoj listi. Naučno je pokazano da može da pomogne u smanjenju nivoa krvnog pritiska čak 50 procenata.

Napomena: Iako su ove biljke dobar i zdrav način održavanja zdravog sistolnog i dijastolnog nivoa krvnog pritiska, oni nisu jedini način! Ostanite hidrirani, upravljate stresom, pratite zdravu ishranu i eliminišete nezdrave navike, sve su dobri načini za poboljšanje ukupnog zdravlja.

 

Ne propustite