Kosor bijesna zbog Vučićeve posjete Hrvatskoj, žestoko oplela po predsjednici: A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici

Region
Kosor bijesna zbog Vučićeve posjete Hrvatskoj, žestoko oplela po predsjednici: A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici
.

Jadranka Kosor pomno je pratila posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a svoju ogorčenost čitavim tijekom događaja revno je dijelila na twitteru, gdje je iznijela niz primjedbi i kritika.
- Nije problem u zastavama, u susretima, u dijalogu. Problem je neiskrena i trolična politika gdje djela ne slijede riječi. Na svim stranama - prvi je u nizu tweetova bivše premijerke po Vučićevu dolasku u Hrvatsku.
- The teatar - uslijedio je kratak, ali jasan komentar, a bivša premijerka nastavila je u istom tonu.
- Spisak odnešenih matičnih knjiga iz Dvora kao dokaz agresije.
- Gdje su dokumenti iz Vukovarske bolnice? Zašto to nitko ne pita?

 - E, da; ne smijemo dozvoliti da nam marginalne skupine vode politiku. Osim onih koji su nam glavni gosti u VIP salonima u izbornim noćima i ugledni gosti na inauguracijama. I u šatorima koji se bore protiv “regiona”, jasno.
Kosor je zatim podijelila link svoje izjave za N1 televiziju, za koju je izjavila kako je očekivala Vučićevu osobnu ispriku  i kajanje tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj, zbog njegove prošlosti i izjava koje je ranije davao pa nastavila s tweetovima i u nastavku dana.

Kosor: Očekujem lično izvinjenje Vučića, ne u ime države
Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je za N1 da je očekivala lično izvinjenje i kajanje predsednika...

- Novinarka RTL-a kaže da su s Pantovčaka tražili da novinari ne pitaju Vučića o Glini. Kakvo potonuće.
- Svi znaju što je pisalo po rukavima. Jer je sad normalno da svi znaju čitati glagoljicu, ne?! I hvali se to, da - iznervirao ju je i predsjedničin kaput na čijem je rukavu bila izvezena riječ 'hrabrost'
- Zašto predsjednika RS ne vode danas u obilazak Karlobaga, Ogulina, Karlovca ili Virovitice. Ili jako poznatu mu Glinu. Tek da vidi kako stvari stoje i da se njegovi snovi nisu ostvarili i da, kad to kažemo, nije uvreda nego istina - napisala je Kosor na kraju prvog dana Vučićeva boravka u Hrvatskoj.

Zašto predsjednika RS ne vode danas u obilazak Karlobaga, Ogulina, Karlovca ili Virovitice. Ili jako poznatu mu Glinu. Tek da vidi kako stvari stoje i da se njegovi snovi nisu ostvarili i da, kad to kažemo, nije uvreda nego istina.

I u utorak je nastavila u istom tonu:
- Svi ti marginalci brzo će opet biti svi ste vi moji pa će uzvratiti sa svi smo mi tvoji. Ne brinite.
- Usred Hrvatske Vučić čita nam lekciju o poniznosti i mržnji. Manipulira činjenicama o “ličnom unižavanju” hrvatskih novinara. Sjajna predstava za njegovu javnost i još jedan dokaz uzaludnosti ovog posjeta.
- Zbog uzrujavanja dragoga gosta pitanjima o govoru u Glini, sad bi i hrvatski novinari mogli postati “marginalne skupine”.
- A sad je jasno i zašto je na Pantovčaku jučer zabranilo pitanja Vučiću o Glini. Jer se znalo da tu nema kajanja i da su stajališta ista kao ‘95. A država se vodi, je li, “razumom a ne osjećajima”. Ali; tu nema ni razuma ni osjećaja.

A sad je jasno i zašto je na Pantovčaku jučer zabranilo pitanja Vučiću o Glini. Jer se znalo da tu nema kajanja i da su stajališta ista kao ‘95. A država se vodi, je li, “razumom a ne osjećajima”. Ali; tu nema ni razuma ni osjećaja.

- Kad joj je to trebalo, rekla je da nikada neće doći na skup SNV! Na božićni domjenak ove godine nije poslala ni izaslanika. Ali s Vučićem, može i SNV.
- Pozdravi, zahvale, pohvale i komplimentiranje na SNV. Svi koji smo oduvijek smatrali da je normalno njegovati suradnju i prijateljstvo, bez obzira na različitosti, nećemo dobiti takvo poštovanje i divljenje kao što to dobijaju prigodni i licemjerni mirotvorci
- Kad nam Vučić drži predavanje o toleranciji, prošlosti i brisanju granica! Hvala svima koji su nam to omogućili, redala je Kosor tweetove, da bi se potom još jednom osvrnula na izvezenu poruku na rukavu predsjedničinog kaputa:
- A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici - predložila je pa oštro nastavila s kritikama na račun Kolinde Grabar Kitarović.

- Prešutjela je laž da Vučić nije govorio o Velikoj Srbiji u Glini i pokušaj ponižavanja hrvatskih novinara. Prešutjela je i njegovu kritiku Zakona o pravima hrvatskih branitelja usred Hrvatdke. To je ta suverenistička politika.
- Prenemaganje.
- KGK kaže da je Vučić s kojim je razgovarala europski Vučić. Jer je europski lagati da nije prijetio velikom Srbijom u Glini. I žao joj je zbog govora mržnje prema njemu. Pa koji govor mržnje?! To što ga se pitalo za njegovo huškanje na rat?! - žestila se Kosor,  da bi na koncu danas zaključila:
- I sad, kad su sve maske pale jer je prošao fašnik, ostaje samo strepnja je li savjetnik za branitelje s Pantovčaka polijepio sve pločice kod kuće, u Zagrebu i šire, kako bi mogao nešto reći o Vučićevim kritikama Zakona o braniteljima. Hrvatskim, jasno.

Ne propustite