“Zaljubio sam se u udatu ženu, to mi je na kraju uništilo život!”

Kiosk
 “Zaljubio sam se u udatu ženu,  to mi je na kraju uništilo život!”
.

Pedesetogodišnji novinar i bloger na Daily Mailu sa čitateljima je podijelio svoju ljubavnu priču i tako srušio mitove o ljubavnicama.

Wooldridge se zaljubio u udanu ženu i bili su u vezi devet godina. Od prvog trenutka kad su se sreli na jednoj zabavi u Londonu, među njima su frcale iskre, nasmijavali su jedno drugo i otkrili zajedničke interese. Kako je napisao, nema običaj posmatrati ženama prstenjak pa tako ni taj prvi put nije posmatrao nosi li ljepotica koja ga je očarala prsten na ruci.

Lauren mu se javila i predložila mu da joj skuha večeru u svom stanu. Našli su se na piću i tad je već bio svjestan da je udana, no nije se htio petljati, posebno zato što je bila majka osmogodišnjeg sina Jakea. Međutim, na trećem spoju ni jedan ni drugi nisu mogli odoljeti.

Upuštanje u aferu

‘Veza je vrlo brzo postala fizička. Osjećali smo se posebno, a ja sam imao osjećaj kao da sam je čekao cijeli svoj život. Obožavao sam njezin sramežljivi osmijeh kad bi joj dao kompliment, obožavao sam kako je mirišala i kako je izgledala kad bi se iz ozbiljne žene transformirala u zaigranu djevojčicu. Uživao sam kad bi mi zaspala na prsima’, napisao je.

Sastajali su se otprilike jednom sedmično, kad god je bila u Londonu. Lauren je inače radila od kuće istraživanja za TV producente, a nalazili su se nakon što bi joj završili sastanci. Imala je stan koji su joj roditelji kupili prije nego što se udala i koji je zadržala.

Govorila mu je da više ne može podnijeti biti u istoj prostoriji s njim, a zbog toga se on osjećao istovremeno posebno i krivo.

‘Bilo je trenutaka, dok sam je gledao s čašom vina u ruci ili kad bismo se probudili skupa, kad sam mislio da sam najsretniji čovjek na svijetu. Trenuci koje smo provodili skupa činili su se jedini ispravni. Tako da bih ponekad zaboravio da je udana’, rekao je Wooldridge.

ljubav-par-veza-810x540

Prsten i uzaludna obećanja

Ipak, s vremenom je sve češće osjećao tu činjenicu. Prsten ga je neprestano podsjećao da se vraća kući drugom muškarcu. Uskoro je više nije mogao nazvati ili joj poslati poruku kad god je htio. Sastanke su planirali tjednima unaprijed.

U jednom ju je trenutku pitao spava li još uvijek s mužem. ‘Šališ se? Pa ja sam udana žena. Oženjeni ljudi ne spavaju skupa’, odgovorila je. Bilo mu je drago, no htio je izaći s njom u javnost, upoznati roditelje, prijatelje, njezinog sina.

Kako su mjeseci prolazili, Max je dobio rezervni ključ od njenog stana i dozvolila mu je da ostavi rezervnu majicu ondje. Ponekad mu se činilo kao da želi da joj muž sazna, a ponekad je bila oprezna do krajnjih granica. Pitanje razvoda nikad nije postavljao jer se bojao da će je izgubiti, a ona je svaku rođendansku čestitku završavala riječima ‘čekaj me’, a božićnu pitanjem: ‘Može li ovo biti posljednja godina koju ćemo provesti odvojeno?’

‘Kako sam se bavio putopisima, puno sam putovao. Možda sam nesvjesno zbog toga i pristao na vezu s udanom ženom jer se uklapala u moj haotični životni stil. No bio sam spreman na kompromise. Bio sam spreman čekati da joj sin završi školu ako je to htjela. Bio sam spreman na to da nemam vlastitu djecu ako je to značilo biti s njom. Mislio sam puno puta koliko se žena našlo u ovoj situaciji koje su čekale polu-partnere da ostave svoje supruge.

Kao ljubavnik imate ovo najbolje od braka – smijeh, zabavu, seks. Međutim, falilo mi je emocionalne bliskosti, onog divnog osjećaja gubljenja vremena s nekim i osjećaja sigurnosti. Zapravo sam znao da zaslužujem više, ali sam se bojao da takvu kemiju neću naći ni sa kim drugim.’

Uprkos tome što je za to vrijeme upoznavao žene koje su pokazivale interes, slobodne, koje su se i njemu svidjele, ostao je vjeran Lauren. Koliko god ju je volio, bio je u iskušenju prekinuti vezu.

Neizbježan kraj

I onda, jednog ljetnog dana nakon devet godina stigla mu je poruka od Lauren: ‘Max, imamo divnu hemiju, ali ja trebam više od onoga što mi ti možeš pružiti.’ Savjetovala mu je da nađe nekog mlađeg i ima svoju djecu. Bio je u potpunom šoku, a najviše ga je šokirala zadnja rečenica – našla je nekog drugog.

Više se nikad nije čuo s Lauren. Umjesto toga, tri godine nakon prekida, odlučio je svoju priču podijeliti s drugima. Piše i knjigu o njihovoj vezi i kako se emocionalno oporavio od svega. Ponovo izlazi, a samom sebi je obećao da u sljedećoj vezi želi nedjelje i ponedjeljke bez skrivanja i sve one dosadne trenutke koje parovi uzimaju zdravo za gotovo.

‘Dva mjeseca nakon što je Lauren prekinula vezu, pronašao sam mail njenog muža i poslao mu poruku je li to stvarno on. Iznenadio me i odgovorio. Tad sam mu sve rekao. Više mi nikad nije odgovorio’, završava Wooldridge. 

 

Ne propustite