ČAROLIJA U SARAJEVU NA DANAŠNJI DAN: Christopher Dean i Jayne Torvill otplesali su Bolero i ušli u historiju (VIDEO)

Sport
ČAROLIJA U SARAJEVU NA DANAŠNJI DAN: Christopher Dean i Jayne Torvill otplesali su Bolero i ušli u historiju (VIDEO)
.

Na današnji dan prije 34 godine u Sarajevu Christopher Dean i Jayne Torvill otplesali su Bolero, te tako ispisali povijest sporta.

To je najbolje odrađen nastup u historiji umjetničkog klizanja, tačka koja u svojoj čarobnosti i genijalnosti nikad neće biti nadmašena, piše "Index.hr".

''Na Igre smo došli kao trostruki svjetski prvaci, imali smo težinu i toga smo bili svjesni. Zato smo u Sarajevu odlučili riskirati. Iako je Bolero klasični komad, znali smo da će naš izbor brojni stručnjaci proglasiti radikalnim. Većina skladbi koje klizači biraju za svoje nastupe imaju tradicionalan tijek. Melodija ide u ritmu brzo-sporo-brzo i završava furiozno. Mi smo željeli nešto sasvim drugo, nešto revolucionarno. Bolero je bio drugačiji. Često smo se uz njega zagrijavali i shvatili smo da bi on bio savršen izbor za put kojim smo željeli krenuti. Neki ljudi vole se držati onoga što im je poznato i boje se promjena. Naš je plan bio da dobro prodrmamo svijet umjetničkog klizanja. Mislim da smo u tome uspjeli'', u jednom intervjuu puno godina kasnije prisjećao se Christopher Dean.
 

Za svoj nastup Dean i Torvill su dobili do tada nestvarnih 12 ocjena 6.0 od 18 mogućih, a za umjetnički dojam, ono što se u umjetničkom klizanju najviše cijeni, dobili su svih devet maksimalnih šestica.

Ne propustite