STANJE NA PUTEVIMA: Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan na većini puteva u BiH

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan na većini puteva u BiH
.

Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan na većini puteva u BiH. Niska temperatura doprinosi formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na magistralnim putevima M-16 Kupres-Šujica i M-15 Glamoč-Mlinište, pažnju skrećemo na mjestimične manje nanose snijega. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Konjic-Drežnica, Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj se u desnoj cijevi tunela Igman i na mjestu radova odvija preticajnom trakom. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite