Važan razlog zbog kojeg upalu sinusa ne smijete shvatiti olako

Porodica i zdravlje
Važan razlog zbog kojeg upalu sinusa ne smijete shvatiti olako
.

Akutni sinusitis najčešće je uzrokovan prehladom, a ostali su uzroci bakterije, alergije i gljivične infekcije.

Karakterizira ga otežano disanje kroz nos, natečenost lica i područja oko očiju, a mogu se javiti i bol u licu ili glavobolja. Njemački otorinolarginolozi upozoravaju zašto se akutni sinusitis ne smije ignorirati, odnosno ne liječiti.

Nos koji curi u kombinaciji s bolom ili osjećajem pritiska na lice može biti indikator sinusitisa, stanja koje karakteriziraju upaljeni ili otečeni sinusi, tvrde otorinolaringolozi.

Takva se bol uglavnom pojača kad se osoba nagne glavom prema dolje, a ako ona traje duže od tri dana ili se razvije temperatura, najbolje je otići liječniku, savjetuje Njemačko udruženje otorinolaringologa.

Ako se ta akutna upala u potpunosti ne izliječi, postoji mogućnost da će se ponavljati, upozoravaju liječnici. Sinusitis je definiran kao hroničan ako se pojavi više od četiri puta godišnje ili traje duže od tri mjeseca. Prvi su simptom toga stanja sinusi i nosni kanali začepljeni sluzi. U takvom vlažnom i slabo prozračenom okruženju brzo se razvijaju uzročnici bolesti, što može dovesti do upale.

To stanje može biti uzrokovano infekcijom, ali i nosnim abnormalnostima poput izraslina ili nepravilne nosne pregrade.

Ne propustite