SVE ZAMKE SECOND HANDA: Ove stvari nipošto nemojte kupovati!

Praktična žena
SVE ZAMKE SECOND HANDA: Ove stvari nipošto nemojte kupovati!
.

Kupovina korištene robe u mnogim je zemljama gotovo dio kulture, svakako najnormalnija stvar, a prodavnice s korištenom robom nalaze se na svakom koraku.

Posljednjih godina ta se navika sve više uvlači i u naše društvo što ne čudi s obzirom na recesiju, no second hand shopovi sve su bolje organizirani i imaju sve bolju ponudu.

Kako bilo, kupovati korišteno je i poželjno i korisno, a svakako štedi novac, no neke je predmete ipak pametnije kupiti nove.

 Kupaći kostimi i donji veš

Obje ove vrste odjevnih predmeta trebale bi se kupovati nove. Uprkos pranju nije pretjerano higijenski jer nikad ne znate kolike se bakterije, tjelesne tekućine i slične izlučevine mogu zadržati, a da vi ni ne znate.

 Gume

U redu, gume možda nisu kućanski predmet, no velik broj ljudi kupuje korištene gume. Nažalost, tako se dovode u opasnost jer svaka guma ima rok trajanja pa je i sigurnost na cesti smanjena. Ako ste se baš napikirali na stare, korištenegume, iskoristite ih za cvijeće, podloge ili nešto treće.Madraci, kauči i slični komadi namještaja

Bez obzira imate li običaj korištenu robu skupljati s ceste, ostavljenu kraj nekog kontejnera, ili odlazite u specijalizirane trgovine, rizik s kupovinom madraca, kauča i sličnih komada namještaja je u – stjenicama. I nisu samo stjenice u pitanju, koje usput rečeno nije ni lako ni jeftino eliminisati, tu su i buhe, dlake, prhut i razne druge nevidljive gadarije.

Kolijevke i dječji kreveti

Kupovanje korištene dječije odjeće, igračaka pa i namještaja je sasvim normalna stvar i štedi nevjerovatno mnogo novaca jer se djeca brzo zasite istih igračaka i brzo prerastu odjeću. Međutim, između 2007. i 2011. povučeno je gotovo 10 miliona takvih proizvoda samo s američkog tržišta jer nisu ispunjavali sve sigurnosne propise. Zbog toga, nemojte riskirati sigurnost djeteta i kupite novo i provjereno, piše jutarnji.

Sjedalice za automobile

Iako i ovo spada u one pretjerano skupe ‘must have’ predmete, ni auto sjedalice ne biste trebali kupovati korištene, a razlog je isti kao i kod krevetića – sigurnost na prvom mjestu.

Ne propustite