SNJEŽNA MEĆAVA ZATRPALA KRAJINU: Prekinuta nastava, gomile snijega na ulicama, saobraćaj otežan

Bosna i Hercegovina
SNJEŽNA MEĆAVA ZATRPALA KRAJINU: Prekinuta nastava, gomile snijega na ulicama, saobraćaj otežan
.

Snježna Mećava ponovo je sinoć i jutros pogodila Bihać. 

Za razliku od prošlosedmičnog, ovaj snijegj je suh, te se lahko lijepi na sobraćajnice, ali i po već postojećim gomilama snijega na trotoarima i snježnim nanosima koji su ponegdje visoki i preko tri metra.

Prema riječima Fikreta Bečića, iz Hidrometeorološke stanice Bihać, u toku 24 sata snijeg je napadao novih 30 centimetara. Ukupna visina snijega u Bihaću trenutno iznosi 69 centimetara. Najniža temperatura rano jutros iznosila je minus sedam dok je trenutno nula.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona zbog novih snježnih padavina donijelo je danas odluku o prekidu nastave u svim osnovnim i srednjim školama na području gradova Bihać i Cazin.

snijeg3

Nastava će biti prekinuta do daljnjeg, a danas neće biti nastave ni u drugoj smjeni.

Resorni ministar Muhamed Ramić je u obrazloženju odluke naveo da se zbog vremenskih nepogoda na području Bihaća i Cazina, a u cilju sigurnosti djece, obustavlja nastava u svim osnovnim i srednjim školama.

Pozvao je sve nadležne institucije da očiste trotoare i prilazne puteve školama kako bi djeca imala siguran dolazak do škole.

O početku nastavnog procesa učenici će biti blagovremeno obaviješteni.

 

Ne propustite