NOVI UDAR NA DŽEP PUŠAČA: Od 1. marta poskupljuje 67 vrsta cigareta

Bosna i Hercegovina
NOVI UDAR NA DŽEP PUŠAČA: Od 1. marta poskupljuje 67 vrsta cigareta
.

Građani Bosne i Hercegovine već od 1. marta mogu da očekuju nova poskupljenja, a kako javljaju sarajevski mediji, TDR Sarajevo će podići cijene za 67 vrsta cigareta.

Nove maloprodajne cijene, kako su pojasnili iz TDR-a Sarajevo, prijavljene su Upravi za indirektno oporezivanje u Banjoj Luci i Regionalnom centru UIO Sarajevo. 

- Promjena maloprodajne cijene, odnosno novi cjenovnik proizvoda s maloprodajnim cijenama važeći je od 1. marta – saopćili su iz TDR-a u dopisu upućenom poslovnim partnerima.

trafike02

Prema novom cjenovniku, oni koji konzumiraju cigarete, za kutiju kutiju bilo koje vrste „Filtera 160“ izdvajati 4,80 KM, dok će sve vrste „Walter Wolfa“ poskupjeti za deset feninga.

Za kutiju bilo koje vrste „Yorka“ potrebno je izdvojiti 4,50 KM, a za deset feninga poskupjet će i sve vrste cigareta „Dunhill“, „Lucky Strike“, „Pall Mall“, "Rothmans", "Eva Slims", "Aura", "Code", 8, "Diva" i "Royal". Za 20 feninga poskupjet će „Drina Gold“, „Drina Silver“ i „Drina Jedina“, dok će "Drinu Gold 18", "Drinu Denfine HP 18" i "Drinu Denfine" građani plaćati skuplje za deset feninga, piše "Avaz.ba".

Ovo je drugo poskupljenje cigareta od početka godine. Više cijene cigareta za 20 i 30 feninga bh. građani počeli su plaćati od 1. januara.

  • 4,80 KM kutija bilo koje vrste „Filtera 160“  
  • 4,50 KM kutija bilo koje vrste „Yorka“  
  • 10 feninga više koštat će „Walter Wolf“  

Ne propustite