VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra
.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme.

Snijeg ili susnježica se prognoziraju u većem dijelu Bosne. Na istoku Bosne prijepodne je moguća slaba kiša.

U Hercegovini većinom će padati kiša, a snijeg se očekuje iznad 900 metara nadmorske visine. Očekivana količina padavina je između 10 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno do 50 litara. Prognozira se 10 do 30 centimetara novog snijega.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne vjetar jugoistočnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatur od -3 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 7 stupnjeva.

U Sarajevu sutra će biti oblačno vrijeme. Prijepodne bit će s kišom i susnježicom. Tokom dana sa susnježicom i snijegom. Jutanja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 3 stupnja.

U BiH danas je umjereno do pretežno oblačo vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Temperature zraka u 13.00 sati:Bjelašnica -6 stupnjeva, Gradačac 0, Bijeljina 1, Bihać, Brčko, Doboj, Ivan-sedlo i Sanski Most 2, Livno, Prijedor, Sokolac i Srebrenica 3, Tuzla 4, Banja Luka, Jajce i Sarajevo 5, Bugojno, Mostar i Zenica 6, Široki Brijeg i Stolac 7, Grude i Trebinje 8 i
Neum 9, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite