LJEKARI VAM OVO NIKAD NEĆE REĆI: Šta se zaista dešava kada mokrite pod tušem?

Porodica i zdravlje
LJEKARI VAM OVO NIKAD NEĆE REĆI: Šta se zaista dešava kada mokrite pod tušem?
.

Napokon znamo da li je ovo dobra ideja, ili ne
 

Svi smo se našli u ovoj situaciji. Skinuli smo sve sa sebe, zakoračili u kadu i pustili toplu vodu da se sliva po našem tijelu - a onda nam se ničim izazvano uključuje bešika.

Za mnoge je jednostavno previše komplikovano da uzmu peškir, osuše se i odu do WC šolje i zato sebi postavljaju pitanju - piškiti u kadi, ili ne, i šta se tada sve dešava?

Ako je vaš odgovor "da", nema razloga da se osjećate loše. Zapravo, sudeći po po brojnim anketama, skoro 80 odsto ljudi je priznalo da piške u kadi.

Međutim, koliko je ovo bezbijedno i higijenski u poređenju sa piškenjem u WC šolju?

Studenti sa Univerziteta Istogna Anglija otkrili su da je mokrenje u kadi potpuno normalno, ali i dobro za našu sredinu.

v244512-660x330

Kao dio njihovog eksperimenta, istraživači su ohrabrivali sve da to rade i došli do zaključka da, kada bi svi studenti univerziteta, njih 15.000, piškili u kadi - uštedili bi dovoljno vode da napune 26 olimpijskih bazena.

A ko u obzir uzmemo i podatak da WC šolja potroši skoro četvrtinu sve vode u domu, na ovaj način bismo uštedili i dosta novca.

Ali ovo nije jedini argument.

Doktori tvrde da je urin sterilan i neštetljiv, zapravo, može da pomogne ako osobe imaju problema sa atletskim stopalom.

U slučaju da se brinete da će urin oštetiti vodovodne cijevi, nema potrebe. Vodovodne cijevi WC šolje i odvod kade su uglavnom povezani, tako da ste bezbjedni.

I možda najbolja stvar sa piškenjem u kadi, pogotovo ako ste muškarac, urin neće letjeti svuda po pločicama u kupatillu.

Dakle, kada piškite u kadi - uštedećete vodu i pomoći planeti, smanjiti račun za struju, riješiti problem sa atletskim stopalom i nećete uništiti vodovodne instalacije.

Ne propustite