NEKADA JE BIO POPULARAN: Web verzija legendarnog Winampa za nostalgičare

Tech
NEKADA JE BIO POPULARAN: Web verzija legendarnog Winampa za nostalgičare
.

Pomoću ovog Winampa možete slušati muziku s vašeg kompjutera povlačenjem fajlova i "ubacivanjem" u browser ili tako što ćete ih pronaći kroz meni.

Prije deset i više godina su kompjuteri uglavnom imali media player pod nazivom Winamp, koji je bio izuzetno popularan, a sada je dostupna njegova web verzija.

nnn

Winamp je bio veoma rasprostranjen, a do 2001. godine je imao više od 60 miliona korisnika prije nego su se "umiješali" iTunes, VLC i drugi.

Ipak, ovaj player nije dobio update od 2013. godine, ali je programer Jordan Eldredge iz San Francisca razvio njegovu web verziju.

Winamp2-js predstavlja HTML5 i Javascript verziju Winapa 2.9, verzije koja se pojavila davne 2003. godine. Pomoću ovog Winampa možete slušati muziku s vašeg kompjutera povlačenjem fajlova i "ubacivanjem" u browser ili tako što ćete ih pronaći kroz meni.

Korisnici mogu vršiti podešavanja, a na raspolaganju im je i sedam ostalih skinova. Ipak, poznatih vizuelnih efekata nema.

Što se tiče originalnog Winampa, internet-stranica postoji, ali nema informacija o tome kada će i da li će se pojaviti nova verzija. Mnogi tvrde da starom Winampu ništa ne nedostaje.

Ne propustite