Sastanak Vlade FBiH i boraca: Podrška uspostavi jedinstvenog registra

Bosna i Hercegovina
Sastanak Vlade FBiH i boraca: Podrška uspostavi jedinstvenog registra
.

Predstavnici Vlade FBiH i resornog ministarstva nastavit će dijalog s predstavnicma boraca koji protestuju ispred zgrade Vlade FBiH te će kroz dijalog rješavati sva otvorena pitanja, usaglašeno je na današnjem radnom sastanku u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu.

Sastanku su prisustvovali federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, njegov savjetnik Ramiz Dreković, savjetnik premijera FBiH Fikret Prevljak, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, predsjednik Saveza boraca FBiH Sabahudin Ramić i predstavnici boraca koji protestuju pred zgradom Vlade FBiH.

Zaključeno je i da predstavnici Vlade FBiH i resornog ministrarstva podržavaju uspostavu i objavu Jedinstvenog registra korisnika boračko-invalidske zaštite i branilaca BiH u skladu sa Zakonom o pravima branilaca i članova njihovih porodica u što je moguće kraćem periodu.

Predstavnici Vlade FBiH i resornog ministarstva sugerisali su predstavnicima boraca koji protestuju pred zgradom Vlade FBiH da održe zajednički sastanak sa predstavnicima Saveza boraca FBiH, koji je zakazan za 15. februar 2018. u prostorijama Vlade FBiH.

Predstavnici Vlade FBiH i resornog ministrarstva su dogovorili sa predstavnicma boraca koji protestuju ispred zgrade Vlade FBiH da bude održan zajednički sastanak u Memorijalnom centru Kovači 28. marta 2018., na koji će resorni ministar pozvati načelnike općina i kantonalne minstre za pitanja boraca i predstavnike boračkih organizacija koje baštine tekovine Armije Republike BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, prenosi Fena.

Ne propustite