Vlasnica fitnes kluba je puštala YouTube bez dozvole ZAMP, pa je sud kaznio sa 8000 kuna

Region
Vlasnica fitnes kluba je puštala YouTube bez dozvole ZAMP, pa je sud kaznio sa 8000 kuna
.

Prekršajni sud odrezao je prilično oštru kaznu jednom karlovačkom fitness klubu i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanal YouTube puštana glazba, a da prethodno o tome nisu zatražili odobrenje ZAMP-a. Ona je dobila 3.000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5.000 kuna, ukupno dakle čak 8.000 kuna, javlja Kaportal.

U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru. U tih svojih deset minuta nadzora uočio je kako tamo preko YouTubea izvode stranu pop glazbu, zabilježio je bend Coldplay i njihovu pjesmi Clocks. Nadzoru je bila prisutna direktorica. On je iskazao kako je prostor velik oko 100 kvadrata i u njemu su bili vježbači, a da pravna osoba nije imala odobrenje Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a za javno priopćavanje autorskih glazbenih djela, niti ga je naknadno pribavila, a nesumnjivo ja glazbu slušao veći broj ljudi.

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna, pa se direktorica može žaliti. 

Ne propustite