Najgore mjesto na kom možete da držite telefon je DŽEP: Pogledajte kojim sve opasnostima se izlažete!

Magazin
Najgore mjesto na kom možete da držite telefon je DŽEP: Pogledajte kojim sve opasnostima se izlažete!
.

Najgore mjesto na kom možete da držite telefon - a redovno to radite
 

Današnji smartfoni su krajnje delikatni komadi tehnologije, iako ih vrlo često tretiramo potpuno drugačije.

Pored toga što ih je vrlo lako moguće slomiti, oni konstantno emituju i radijaciju i toplotu. Zbog toga je veoma važno da ne bude previše blizu vašeg tijela jer zbog svega gore navedenog telefoni mogu da budu prilično opasni.

Nošenje telefona ne samo da može da naškodi zdravlju, već i vašem mobilnom ljubimcu.

1. Može da vam stvori probleme sa leđima

Zdravstveni stručnjaci su primijetili da se povećao broj pacijenata koji se žale na bol koji počinje u zadnjici i spušta se niz nogu.

Oni smatraju da je glavni krivac za to telefon koji držimo u zadnjem džepu.

- Potencijalna šteta nošenja telefona u zadnjem džepu je prilično očigledna. Pritiskanje bilo kakvog tvrdog objekta uz zadnjicu - koja je dom skiatičkog nerva - je loša ideja, tvrdi neurolog Orli Avicur.

Ove probleme može da izazove čak i nošenje novčanika.

2. Povećavate šanse da polomite svoj telefon

Sem ukoliko ne nosite farmerke ili pantalone sa rajsferšlusom na džepovima, onda vaš smartfon uopšte nije siguran. Nošenjem telefona u zadnjem džepu povećavate šanse da sjednete na njega ili ga od pritiska koji stvara kretanje savijete. Takođe, pošto većina džepova na sebi nema rajsferšlus, vrlo lako može da se desi da vam on ispadne, pogotovo ako je u zadnjem džepu prilikom odlaska u WC.

3. Možete da stvorite ozbiljne zdravstvene probleme kada je telefon previše blizu tijelu

Primjera radi, kada su vlasnici iPhonea 5 shvatili da svoje telefone krive i lome zbog toga što ih drže u džepovima, mnogima je skrenuta pažnja na Appleovo korisničko uputstvo u kom jasno stoji da bi telefon u svakom trenutku trebalo da bude udaljen od tijela barem 10 milimetara.

Ali to nije sve, istraživanje iz 2014. godine otkrilo je da nošenje smartfona u prednjem džepu može negativno da utiče na broj spermatozoida kod muškaraca jer se radijacija povećava u trenucima kada je prijem loš i telefon konstantno pokušava da se poveže na bolji prijemnik.

4. Možete da se zapalite

Iako vam možda ovo zvuči kao šala, zabilježen je slučaj tinejdžerke koja je zadobila opekotine drugog i trećeg stepena nakon što se njen telefon zapalio u džepu pantalona dok je išla u školu.

Isto to se desilo i jednoj tinejdžerki koj aje svoj telefon nosila u zadnjem džepu.

Telefonima je potreban vazduh jer sve te silne tehnološke stvari koje se dešavaju u njemu generišu toplotu.

Ako telefon nije izložen spoljašnjem vazduhu koji bi ga ohladio, može da dođe do kvarova, pa čak i paljenja.

5. Svi ostali načini na koje možete da uništite telefon

Ako u istom džepu slučajno ostavite i ključeve ili sitan novac, vrlo lako možete da oštetite spoljašnjost telefona. Tu je i znojenje, pogotovo ljeti, koje može da ovlaži džepove i dovede do dodatnih oštećenja.

Ne propustite