Najbolji recept za 'Princes krafne' koje ćete obožavati!

Kuharica
Najbolji recept za 'Princes krafne' koje ćete obožavati!
.

U moru recepata za mnogima najdraže 'Princes krofne' ovaj morate isprobati­..

SASTOJCI:

Za tijesto:

200 g ulja

200 g vode

200 g brašna

6 jaja

Za fil:

1 l mlijeka

4 jajeta

8 kašika šećera

1 kesica pudinga od vanile

4-5 kašika mekog brašna

1 kesica vanilin šećera

3 kašičice ekstrakta od vanile

PRIPREMA

1. U dublju šerpu sipati ulje i vodu pa staviti na ringlu da provri pa onda naglo sipati brašno. Izmiješati sve varjačom, isključiti ringlu i šerpu vratiti na vatru da se tijesto prži i miješati ga varjačom da se sve spoji u kuglu. Skinuti s vatre i odmah dodavati jedno po jedno jaje miješajući mikserom.

2. Dobijena masa treba da teško pada sa žica miksera. U pleh staviti peki papir pa kašičicom vaditi tijesto i redati u pleh. Ne treba ih gusto redati da bi lijepo narasle i ispekle se. Krofne peći na 230'-250'C oko 15 minuta što zavisi od rerne i da li volite da vrhovi porumene. Pečene malo prohladiti pa zasjeći vrhove.

3. Fil spremiti tako što se u činiji spoje žumanca i šećer pa doda puding i brašno kao i šolja mlijeka. Ostatak mlijeka sipati u šerpu pa staviti na vatru. Kad hoće da provri skloniti s ringle pa polako sipati smjesu sa žumancima i vratiti na vatru. Žicom miješati dok se krem ne zgusne i dok ne nestanu grudice, a pena se povuče na ivice šerpe. Dodati vanilin šećer. Skinuti krem i ostaviti da se hladi. Mikserom s malo soli dobro umutiti bjelanca u čvrst snijeg pa ga dodati u još topao krem. Žicom lagano sve izjednačiti i dodati ekstrakt od vanile.

4. Krofne puniti dobro ohlađenim kremom pa ih po želji pri služenju posuti prah šećerom.

Ne propustite