Trump objavio tajni memorandum prema kojem je FBI pristran protiv njega: Najavljena istraga

Svijet
Trump objavio tajni memorandum prema kojem je FBI pristran protiv njega: Najavljena istraga
.

Američki ministar pravosuđa Jeff Sessions rekao je danas da će narediti internu istragu u svome resoru nakon objave memoranduma koji kritizira rad FBI-ja i to zbog navodne zloporabe ovlasti i pristranosti protiv predsjednika Donalda Trumpa. 

Sessions je priopćio da je primio upite iz Kongresa kojima se izražava zabrinutost zbog načina "rada ministarstva" i to će proslijediti ured za unutarnju reviziju. 

 Tom prilikom Sessions je pohvalio zaposlenike ministarstva istaknuvši kako ima "veliko povjerenje" u njih. 

 Demokratski senator Mark Warner, potpredsjednik obavještajnog odbora Senata, rekao je da je odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa da objavi taj memorandum "opasna za državnu sigurnost". 

"Ova javna objava materijala s kojeg je skinuta oznaka tajnosti i to u tijeku kriminalne istrage je bez presedana i prijetnja je za našu nacionalnu sigurnost", istaknuo je Warner.

"Dokumenti na kojima se temelji memorandum jednostavno ne podržavaju zaključke" koje taj memorandum iz njih izvlači, prenosi agencija dpa  Warnerovu ocjenu. 

 Memorandum je na osnovi povjerljivih informacija sastavio kontroverzni republikanski predsjednik Obavještajnog odbora Zastupničkog doma, Devin Nunes, unatoč protivljenju demokratskih članova odbora, javlja Hina.

Tema dokumenta je FBI-jevo prisluškivanje člana Trumpove kampanje 2016. u sklopu istrage o ruskom miješanju u američke izbore, a u njemu se tvrdi da je FBI pritom zlorabio svoje ovlasti. 

 

Ne propustite