NEODOLJIVA ROZA ČOKOLADA: Trebala je proći decenija kako bi je naučili obraditi!

Kuharica
NEODOLJIVA ROZA ČOKOLADA: Trebala je proći decenija kako bi je naučili obraditi!
.

Ružičasta bi se čokolada mogla naći na policama Velike Britanije već za šest mjeseci, a razvila ju je tvrtka Barry Callebaut, najveći svjetski proizvođač kakaa.

Tvrde kako se radi o prvoj čokoladi u prirodnoj boji, otkako je Nestle otkrio bijelu čokoladu prije 80 godina. Zovu ju Ruby chocolate, a razvijali su ju 13 godina (otkako je tvrtka objavila kako je otkrila novu vrstu kakaovca).  Iz tvrtke Barry Callebaut su poručili kako se radi o glatkom i voćnom okusu čokolade (nalik bobičastom voću) koja nije toliko sladak kao kod mliječne čokolade te je umjerenog okusa. Ruby kakaovac se uzgaja u Obali Bjelokosti, Ekvadoru i Brazilu.
 

Trebalo je više od desetljeća da Barry Callebaut u potpunosti istraži kako obraditi ružičastu čokoladu, a primjetili su kako je ovo vrijeme idealno za njeno lansiranje.

Trend hrane živih boja je u porastu, a ne sumnjamo da se nadaju velikom ''boomu'' koji se dogodio kada je i crna hrana bila u pitanju, a nakon nje i hrana u duginim bojama. Što kažete, sviđa li vam se?

Ne propustite