Francuske vlasti pokrenule istragu haosa izazvanog sniženjem cijene Nutelle

Svijet
Francuske vlasti pokrenule istragu haosa izazvanog sniženjem cijene Nutelle
.

Francuske vlasti pokrenule su istragu posebnih sniženja koja su dovela do haotičnih prizora dok su se kupci otimali oko tegli čokoladnog namaza Nutella.

Direktorat za zaštitu potrošača i i konkurencije  ministarstva ekonomije potvrdio je u utorak da istražuje da li su posebne ponude trgovačkog lanca Intermarche u skladu s propisima.

Snimci postavljeni na društvene mreže prikazuju kupce kako se otimaju oko čkoladnog namaza, koji je bio na sniženju po cijeni od 1,41 eura umjesto 4,70 eura po tegli.

Kupci su "nasrtali jedni na druge poput životinja", izjavio je svjedok za regionalne novine Le Progres.

Jedna radnica u prodavnici izjavila je za novine da su ljubitelji čokoladnog namaza bacali tegle u udaljene dijelove supermarketa noć prije objave promotivne cijene kako bi osujetili druge mušterije da dođu do snižene Nutelle. 

Kontroverza je navela prouzvođača Nutelle, italijansku firmu Ferrero, da osudi ponudu kao jednostranu inicijativu Intermarchea.

Incidenti su uslijedili u vrijeme kada je francuski ministar poljoprivrede Stephane Travert prošle srijede trebao predstaviti nacrt zakona koji bi uveo ograničenja na takve ponude, prenosi dpa.

Ne propustite