Ovo ginekolozi nikako ne bi smjeli da rade tokom pregleda

Objavljeno:30.01.2018 - 21:09
A A A Times Arial

Svaka žena zaslužuje da zna sve što njen doktor radi u datom trenutku.

Ginekološki pregled svakako nije prijatan, ali je neophodan. Mnogim ženama je teško da se opuste u toj situaciji, a u tome im dodatno odmaže stav ili pristup njihovih ginekologa.​


Ne bi smjeli da vas osuđuju

Sa ginekolozima razgovarate o jednom od najintimnijih delova života. Morate biti iskreni tokom pregleda kako bi oni mogli lakše i brže da ustanove uzrok vaših zdravstvenih problema, ali mnoge žene često nisu iskrene zbog straha da će ih njihovi ginekolozi osuđivati.

Imajte na umu da je vaša dužnost iskrenost, a njihova profesionalnost. Nikako vas ne smiju osuđivati zbog bilo kojeg detalja iz vašeg seksualnog života.

U obzir dolaze samo profesionalni savjeti koji će vam pomoći da bolje razumete najintimniji dio svog tijela i očuvate zdravlje.

 

Ne bi smjeli da nameću lična uverenja

Obavezali su se na čuvanje vašeg zdravlja i pružanje medicinske brige, ali nije u redu da vam na temelju ličnih uverenja govore šta smijete ili ne smijete da radite. Zapamtite, vaše tijelo je ipak samo vaše.


Pogrdno komentarisanje vašeg tijela je nedopustivo

Tačnije, ne bi smjeli uopšte da ga komentarišu, osim u svrhu medicinskog razgovora. Bilo kakav razgovor o izgledu vašeg tijela koji nije vezan za vaše zdravlje nije dozvoljen.

 

Pregled bez objašnjenja o tome što radi

Svaka žena zaslužuje da zna sve što njen doktor radi u datom trenutku. Upravo detaljna objašnjenja pomažu ženama da se opuste i ključna su za sam pregled, kako bi on bio što ugodniji i bezbolniji.

Ukoliko se vaš ginekolog „zaboravi“, i ne govori vam šta radi, slobodno mu postavljajte pitanja vezana za pregled.
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia