UZALUD SE TUŠIRATE AKO STALNO ČINITE OVU GREŠKU: Nečistoća je i dalje tu

Porodica i zdravlje
UZALUD SE TUŠIRATE AKO STALNO ČINITE OVU GREŠKU: Nečistoća je i dalje tu
.

Kad se radi o higijeni, podrazumjeva se da niko ne želi da neugodno miriše ili ima loš zadah.

Međutim da li ste se ikad zapitali kakva je higijena vašeg kreveta? Koliko često bi trebalo da perete svoje čaršafe? Ovo su 4 prilično uvjerljiva razloga koja će vas natjerati da posteljinu mijenjate barem jednom sedmično.

Koža

Vjerovali ili ne, ljudi otpuštaju čak oko 600 hiljada čestica kože svakog sata. Ukoliko to pomnožite sa brojem preporučenih sati koje provedete u krevetu, dobije se broj od 4.800.000 čestica mrtve kože svake noći. A ukoliko krevet dijelite sa partnerom, taj je broj 9.600.000 po samo jednoj noći.

Moljci u krevetu

Razmislite i o ovome: mrtva koža koja je otpala sa vašeg tijela ostaje u vašem krevetu. Budite sigurni da se ovoga trenutka male mikroskopske bubice hrane vašom mrtvom kožom tamo gdje ćete večeras opet spavati.

krevet

 Soli

Da li ste ikad uhvatili psa kako liže posteljinu i nije vam bilo jasno zašto to radi? Psi vole slane ukuse, a vaši čaršavi su odlični zbog istog razloga zbog kojeg liže i vas. Znoj sadrži esencijalne soli koje su cukama izuzetno privlačne.

Znoj
Normalno da se čaršavi tokom cijelog tog procesa natapaju i znojem. Koje je onda rješenje za ovaj problem? Redovno mjenjajte i perite posteljinu,i tako ćete ukloniti moljce, mrtvu kožu, soli, znoj i neugodne mirise koji nastaju zbog svega ovog navedenog.

Ne propustite