VJEVERICA JE OSAM GODINA DOLAZILA I KUCALA NA PROZOR KUĆE: Zanijemili su kad su vidjeli šta im je OČAJNO POKUŠAVALA POKAZATI! (FOTO)

Dobre priče
VJEVERICA JE OSAM GODINA DOLAZILA I KUCALA NA PROZOR KUĆE: Zanijemili su kad su vidjeli šta im je OČAJNO POKUŠAVALA POKAZATI! (FOTO)
.

Poznato je kako se životinje lako vežu za ljude, pa čak i one koje nisu udomljene, pokazale su privrženost ljudima.

Ova vjeverica je tako pronašla doživotne prijatelje u jednoj porodici koja joj je spasila život.

squirrel-glass-door-1068x1070

Bila je 2009. godina kada je Brantly Harrison i njena porodica spasila vjevericu koja je tada imala četiri sedmice, a pronašli su je kako leži na tlu, ozbiljno povrijeđena nakon što ju je napala sova.

vjeverica2

Jadna vjeverica povela ju je u svoj dom u Sjevernoj Karolini i brinula se o njoj dok nije ozdravila i bila spremna da se ponovo vrati u divljinu.

A to se dogodilo u proljeće 2010. godine. 

vjeverica3

Mislili su da je više nikada neće vidjeti. Ali ona se posljednjih osam godina stalno vraćala do njih.  Čekala je kod prozora i tražila da je neko primijeti. Čak se toliko sprijateljila sa njima, da se počela sa njima družiti u vrtu. 

2018-01-29

Postala je dio porodice, a onda je jednog dana iznenadila Harissonove kada je stigla sa povrijeđenim stopalom.

maxresdefault

Ponovo su je vratili u svoj dom i dali joj antibiotike. Taman kad su pomislili da je Bella ponovo spremna da se vrati u divljinu, u njenom kavezu za rehabilitaciju pronašli su veliko iznenađenje. 

Bella je rodila tri male bebe.

2018-01-29-1

Jasno je kako je željela da ovo podijeli sa ljudima koji su je spasili i znala je da će se oni brinuti o njima sve dok ne ojačaju i budu spremni da se vrate u divljinu. 

Ne propustite