IMATE CRNE TAČKICE NA NOSU? Ni slučajno ih ne istiskajte, MOŽE BITI KOBNO!

Praktična žena
IMATE CRNE TAČKICE NA NOSU? Ni slučajno ih ne istiskajte, MOŽE BITI KOBNO!
.

Mnogi imaju problema sa miteserima koji se najčešće javljaju na nosu.

Iako smo dugo vremena vjerovali kako su crne tačkice na nosu pravi miteseri, stručnjaci sada imaju drugo objašnjenje.

"Mnogi ljudi misle da su tačkice na njihvim nosevima zapušene pore ili mitiseri, ali zapravo nisu. Mitiseri nastaju kad dođe do začepljenja pore. A te tačkice koje imate na nosu su uglavnom jako tanke dlačice i lojni filamenti, koji zapravo predstavljaju kombinaciju sebuma i ćelija kože", objašnjava dr Doris Dej, dermatolog.

Drugim rječima, te tačkice nisu klasični mitiseri i klasičan način rješavanja problema - istiskanjem mitisera - ovdje neće riješiti stvar. To je, ujedno, i loša vijest.

kak-bystro-ubrat-prywi-na-lice

"Nažalost, ne možete dugoročno da se riješite filamenata i nema te količine istiskanja koja može da pomogne. Možete malo da ih kontrolišete pomoću salicilne i glikolne kiseline i korišćenjem nježnog pilinga", kaže stručnjak, piše "Kurir.rs".

Drugim riječima, nisu mitiseri, ali izgledaju kao da jesu i nemoguće ih je ukloniti.  Razlika između običnih filamenata i pravih mitisera je u tome što su mitiseri jako tamni, crni i reljefni, dok su folikuli dlake oko kojih se nalazi sebum svijetlije boje i izgledaju kao nešto tamnije pore. Ako imate takve tačkice na nosu nemojte da ih cijedite. Možete da koristite neke od preparata za kontolu sebuma, ali izbjegavajte istiskanje.

Ne propustite