Trump razbjesnio elitu u Davosu: Planira se masovni bojkot njegovog govora

Svijet
Trump razbjesnio elitu u Davosu: Planira se masovni bojkot njegovog govora
.

Sve veći broj sudionika na Svjetskom gospodarskom forumu (WEF) u Davosu planira iz protesta napustiti dvoranu kada američki predsjednik Donald Trump sutra bude držao svoj govor, javlja Quartz.
 
Quartz se poziva na nekoliko sudionika konferencije s kojima je razgovarao. Razlog koji navode za bojkot Trumpova govora je njegov komentar o afričkim zemljama kao ''vukojebinama'' iz kojih ljudi doseljavaju u SAD, koji je izazvao skandal diljem svijeta. Taj su komentar medijima prenijeli senator Dick Durbin i još nekoliko sudionika sastanka na kojem je Trump navodno upotrijebio ovaj vulgarni izraz. 

Bojkot Trumpova govora prvi je predložio Bonang Mohale, direktor južnoafričkog udruženja poslodavaca Business Leadership South Africa, u otvorenom pismu. Sudionici koji planiraju bojkot zaključili su da će imati veći odjek ako napuste dvoranu na početku govora nego ako ne dođu na njega.

Afrički direktori zatražili su da se Trump ispriča i prizna da je njegov komentar bio neprimjeren. ''Samo to očekujemo, da se ispriča'', rekao je Luvuyo Rani, direktor južnoafričke IT tvrtke Silulo Ulutho Technologies.

Podsjećamo, na isti način način prošle je godine bojkotiran i govor američkog potpredsjednika Mikea Pencea.

 

Ne propustite