ČUDESNA DOMAĆA KREMA: Liječi sve bolove u kostima i zglobovima koji vas svakodnevno muče!

Porodica i zdravlje
ČUDESNA DOMAĆA KREMA: Liječi sve bolove u kostima i zglobovima koji vas svakodnevno muče!
.

Kurkuma se koristi u kineskim i indijskim lijekovima za liječenje nekoliko stanja, uključujući nadimanje, žutice, krvavi urin, hemoragiju, zubobolju, modrice, bol u grudima. Njegova jarko žuta boja, kurkumin, smatra se glavnim ljekovitim svojstvom u kurkumu.

Snaga antiinflamatornih osobina upoređena je sa lijekovima kao što je Motrin. Za razliku od mnogih farmaceutskih proizvoda, kurkuma ne proizvodi nikakve neželjene efekte.

Turmeričino antiinflamatorno svojstvo koristi se kao tretman za inflamatorne bolesti crijeva (IBD) kao što je Crohnov i ulcerativni kolitis. Također se pokazalo da ublažavaju simptome reumatoidnog artritisa. Pokazano je da pomaže bolesnicima od cistične fibroze. Ona je odličan način za sprečavanje raka i sprečava rast ćelija raka i metastaze (rasprostiranje raka). Ona je također odlična za zdravlje jetre i kardiovaskularnog sistema. Smanjuje loš holesterol, smanjuje rizik od moždanog udara i srčanih bolesti. Na kraju, pomaže u zaštiti od Alchajmerove bolesti.

Evo još nekoliko načina korištenja kurkume:

Maska za lice za akne, rozacea i tamne krugove – uzmite 1 kašičicu kurkume, 1 kašiku meda i 1 kašičicu vode. Miješajte zajedno sve dok ne formira pastu koja će se držati na licu. Nanesite na čistu suhu kožu i dozvolite da ostane 3 minuta. Isperite temeljito.

Sjajna koža – kombinirajte 1 bjelanjak, 1 kašičicu limunovog sokova i 3 kašike kurkume. Nanesite na lice i ostavite 10-15 minuta. Dobro isperite.

Bol u zglobovima- Miješanje jednog dijela Himalajske soli sa dva dijela kurkume i dodavanje vode. Stavite na pogođeno područje i ostavite dvadeset minuta do sat vremena, jednom dnevno.

Može da boju kože učini privremeno žutom, ali to će pomoći da se smanji otok.

Dezinfikujte manje rane – Nakon pranja, pospite kurkumu na rani prije nego što primijenite zavoj.

Ne propustite