Vučić: Zapošljavanje i egzistencija problem Srba na Kosovu

Region
Vučić: Zapošljavanje i egzistencija problem Srba na Kosovu
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zapošljavanje i egzistencija najveći problem Srba na Kosovu, ali da je zadovoljan jer su odlučni da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, te obećao da će učiniti sve da se tim ljudima pomogne u budućnosti.

Vučić, koji je završio posjetu Kosovu rekao je da je zadovoljan time što je imao priliku da razgovara sa ljudima iz Orahovca, Istoka, Kline, Goraždevca i mnogih metohijskih sela, te iz Kosovskog pomoravlja.

"Naše polje delovanja veoma je ograničeno. Radili smo na tome da ljudima obezbedimo mir i u tome smo uspjeli", rekao je sinoć novinarima Vučić poslije šestočasovnog razgovora sa Srbima južno od Ibra, vođenim u Domu kulture u Lapljem selu kod Prištine. 

Vučić je ocijenio da su na sjeveru Kosova drugačiji problemi u odnosu na južni dio Kosova, ali da je svuda prisutno da su potrebni mir i racionalan pristup, razgovori sa Albancima i unutrašnji razgovor. 

On je naglasio da se mora voditi računa o tome koliko se plata isplaćuje istim licima, da li ta lica imaju primanja i iz Prištine dok pojedinci nemaju nikakva primanja. "To je naš posao za naredni period", dodao je Vučić. 

Predsjednik Srbije zahvalio je ljudima koji su u velikom broju došli u Laplje Sela da ga dočekaju, te istakao da je posao zvaničnika Srbije da više budu na Kosovu, kao i da se moraju podstaći privrednici da više ulože na Kosovo te da se vidi sa Albancima šta je podjednako dobro ili loše da bi bolje živjeli u budućnosti, prenosi Srna.

Ne propustite