VREMENSKA PROGNOZA: U narednim danima temperature i do -11, evo kada nas OČEKUJU SNJEŽNE PADAVINE!

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: U narednim danima temperature i do -11, evo kada nas OČEKUJU SNJEŽNE PADAVINE!
.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, sa snijegom u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne i postupno povećanje sniježnog pokrivača.  U zapadnim i sjeverozapnim djelovima, povremen i slab snijeg u jutarnjim satima, a tokom prije podneva, postupan prestanak padavina u ovim djelovima. Poslije podne i u ostatku zemlje. 

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stepeni.  

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom prije podne. Tokom poslije podneva, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 4 stepena. 

U nedjelju, se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom i susnježicom, a na planinama sa snijegom.  Tokom prije podneva kiša će i u nižim djelovima Bosne prelaziti u sunježicu i snijeg. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavina postepeno prestaju i slabe. U drugom dijeli dana razvedravanje u Hercegovini, Posavini, Krajini i na jugozapadu Bosne. 

Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 5, a najviša dnevna od -1 do 6, na jugu od 5 do 10 stepeni.

U ponedjeljak ujutro hladno sa mrazom i maglom po kotlinama. U ostatku dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na planinama do -11, a na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 4 do 8 stepeni.

U jutarnjim satima u utorak bit će pretežno oblačno. U Bosni sa slabom kišom i susnježicom, a na planinama sa snijegom. 

Tokom poslije podneva, prestanak padavina. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu od 7 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Ne propustite