5 jednostavnih prirodnih načina kako da fino oblikujete i učvrstite svoje grudi

Praktična žena
5 jednostavnih prirodnih načina kako da fino oblikujete i učvrstite svoje grudi
.

Veliki dio želje za "savršenim" grudima jeste izgled, ali u stvarnosti vaša briga treba da bude nešto mnogo važnije: vaše zdravlje.

Bright Side dijeli sa vama važne savete za edukovane dame. Uzmite ih u obzir, i imat ćete lijepe i fino popunjene grudi dugo vremena.

Tuširajte se hladnom vodom

tusiranje1

Ledeni tuš možda nije baš prijatan, ali je presudan za ton kože. Ako to ne možete učiniti svaki dan, nanesite kocke leda ili hladnu gazu na grudi.

Držite leđa pravim

tusiranje2

Kada se povijete, ne samo da učinite grudi manje privlačnim za gledanje, nego i opustite mišiće dojki. Pokušajte da uvijek držite ramena ravnim – to je dobro i za ton mišića i za vaš izgled.

Izbjegavajte pritisak na grudi

tusiranje3

Pokušajte da ne spavate na grudima, i uvijek izaberite donje rublje koje vam odgovara. Grudnjak koji naizgled potisne svoje grudi i čini da vaš dekolte bude seksi, zapravo je strašno štetan za njih. Zbog toga se osjećate neugodno i narušavate protok krvi.

Vježbajte na ispravan način

tusiranje4

Trčanje, aerobik i drugi aktivni sportovi mogu biti dobri za vaš cjelokupni oblik i zdravlje, ali isto tako mogu biti štetni za vaše grudi, jer oštri pokreti dovode do oštećenja mekanih tkiva. Jedino rešenje je, još jednom, ispravna sportska odjeća. Nikada nemojte trčati ili skakati bez posebnog grudnjaka.

Izbjegavajte sunce

tusiranje5

Zloupotreba sunčanja, posebno bez zaštitine kreme, rezultira suhom kožom i gubitkom elastičnosti. Ležanjem na suncu ili plaži bez gornjeg dijela kostima nije dobra ideja ako želite zadržati oblik vaših grudi.

Ne propustite