Uštedite novac i budite penzionisani milioner

Biznis
Uštedite novac i budite penzionisani milioner
.

Ako se u vašim životnim ciljevima nalazi 'postati milioner' niste jedini.  

Ljudi pišu pjesme o tome (puno pjesama) i snimaju filmove o tome. Postoje čak i igrice o tome kako postati milioner. Uštedjeti milion dolara je definitivno izvodljivo, pogotovo odlaskom u penziju, ali ukoliko u vašem dvorištu ne raste drvo novca, morate pronaći strategiju. Otvaranje 401 (k) penzijskog plana je odličan način da počnete štedjeti novac za svoje buduće snove, ali postoji caka. Važno je da redovno provjeravate i podešavate 401 (k) da biste se uvjerili da vam radi.Ali ko ima vremena za to? Eh tu će vam Blooom pomoći. Ova kompanija je investiciono savjetodavna firma registrovana u SEC, koja optimizuje i prati vaš 401 (k).

 

Počnite sa Bloom

laptop2

Prijavite se na Bloom.

Unesite svoje podatke u svoj sistem: vaše ime, dob i kada se želite povući. Zatim povežite račun 401 (k) da biste primili besplatno "zdravstveni izvještaj".

Izvještaj vam omogućuje da znate šta se događa i šta treba poboljšati. Također provjerava je li plaćate neke skrivene naknade i da su vam dionice i obveznice u skladu sa vašom dobi.

Ako želite da Blooom to preuzme, možete se prijaviti za uslugu od 10 $ mjesečno. Čak ne morate premjestiti svoj račun; samo ga povežete s Bloomom, a stručnjaci firme će početi upravljati njime. U roku od nekoliko sati, Blooom će ponovo konfigurirati vaš 401 (k) bez da išta uradite. A, još bolje, Bloom od tada nadgleda.

 

Kako postati milioner

bloom

Ušteda od milion dolara zvuči kao nemoguć san, ali ako planirate mudro (i na vrijeme), to je vrlo izvodivo. Na primjer, 30-godišnja osoba koja počne sa 25.000 funti mogla bi u mirovinu otići sa 59 godina i sa $ 1 milion dolara u njihovoj 401 (k), samo doprinosom od 5.000 dolara godišnje uz godišnji porast od 5% godišnje i prosječne stope povrata od 7%, prema Blooomu. Nije previše otrcano s obzirom na prosječnu starosnu mirovinu u SAD-u sa 63 godine. Razmislite šta biste sve mogli učiniti s onih dodatnih četiri godine. Možda razmišljate:

"To zvuči sjajno, ali nemam 25.000 dolara." Ako malo još razbijemo ove cifre i ako ste spremni raditi još jednu godinu, još uvijek možete otići u mirovinu kao milioner. Sa samo 15.000 dolara uštede, mogli biste ući u mirovinu u dobi od 60 godina s milion dolara na vašem 401 (k), pridonoseći 5.000 dolara godišnje s godišnjim porastom od 5% doprinosa i istom 7% prosječnom stopom povrata.

Ali što ako je 15.000 dolara uštede još uvijek izvan vašeg dosega? Ako tek počinjete svoju karijeru i imate vremena da uštedite nešto novca prije nego što navršite 30 godina, još uvijek možete otići u mirovinu kao milioner. Ako imate $ 1.000 uštede prije 30 godina i doprinose od 5.000 dolara godišnje s godišnjim povećanjem od 6% i prosječnom povratnom stopom od 7%, možete se povući sa 60 godina umjesto sa 65. Još uvijek imate šansu da prilagodite svoje prioritete kada je to potrebno i tu vam Blooom može pomoći. Možete prilagoditi strategiju štednje ako se vaše potrebe ili okolnosti mijenjaju, tako da nikada ne izgubite iz vida svoj penzioni cilj. Teško je postati milioner ako ne znate kako je svaki ušteđeni fening. Neka Blooom prati vaš penzioni novac, tako da možete da se fokusirate na to koliko daleko će vas prvi milion dolara odvesti - i na vaše snove.

 

Ne propustite