12 načina kako da sačuvate novac i dodate još 5 hiljada dolara na vaš bankovni račun

Biznis
12 načina kako da sačuvate novac i dodate još 5 hiljada dolara na vaš bankovni račun
.

Koliko novca biste željeli imati za praznike? Ili vaš sljedeći odmor? Ili vaš hitni fond?

Bez obzira na vaš cilj, broj je vjerovatno ogroman.

Pokušati shvatiti odakle može doći nekoliko stotina ili nekoliko hiljada dolara, teško je. Umjesto toga, pronađite načine da se odvojite samo malo u stranu – iznenadit ćete se koliko brzo idete prema svom cilju!

Kako bismo vam pomogli da započnete s tim prvim korakom, sastavili smo 12-mjesečnu strategiju za štednju i uštedu do 5.000 dolara u ovoj godini!

Evo 12 načina da uštedite novac svaki mjesec:

Otvorite račun za online uštedu ili tekućeg računa i položite 5 $. Postoji hrpa velikih bankovnih računa na mreži, ali jedan od naših favorita je kontrolni račun Aspitation Summit jer upravo sada nudi kamatnu stopu oko 100 puta veću od onoga što nudi normalna banka - i nema mjesečnih naknada.

Evo zašto više volimo to nego tradicionalni račun za provjeru ili štednju:

- Samo je online, tako da ne morate napustiti kuću da obrađujete svoje financije.

- nudi 1% APY na saldo od 2.500 $ ili više. Ako je vaš saldo manji, nudi 0,25% APY. To je više od prosječne kamatne stope štednje od 0,06%.

- Besplatno - nema obaveznih mjesečnih minimuma ili naknada.

- Isporučuje se s debitnom karticom koja se besplatno može koristiti na bilo kojem bankomatu u svijetu.

Plus, 10% prihoda tvrtke odlazi u dobrotvorne svrhe!

Možete otvoriti štedni račun u lokalnoj banci, ali moj prijedlog je da idete s online bankom – manja je šansa da ćete povući novac.
Znam da ne izgleda vrijedno polagati samo nekoliko dolara, ali početak je iznimno važan prvi korak! Samo mi vjeruj.

Stanje: 5 $

Mjesec 2: Zaradite $ 100 + u pasivnom prihodu s ovih web stranica

money1

Zar ne bi bilo cool zaraditi novac samo korištenjem web stranice ili mobilne aplikacije?

Neke od tih kompanija prikupljaju podatke kako bi bolje razumjeli upotrebu weba i mobilnih uređaja - u kojim vremenima korisnici pregledavaju, koliko dugo ostaju na web-lokacijama i upotrebljavaju aplikacije te koje su vrste web-lokacija i aplikacija popularne (ili ne). Neki će vam platiti za interakciju s oglašivačima, bilo da gledaju videozapise ili da vide stvarne oglase.

Ovo su naši favoriti i mogu vam pomoći da zaradite najmanje 100 $ godišnje ili više:

+ InboxDollars - Google je možda postao sinonim za "pretraživanje", ali nije jedino ime u ovoj igri. InboxDollars ima prilično uvjerljiv argument za razgraničavanje: plaćat će vas za pretraživanje. Koriste Bingov motor, tako da je to ista stvar koju ste već navikli vidjeti, a možete zaraditi više od 50 $ godišnje.

+ Drop - Kao ekskluzivni korisnik usluge Drop, sve što morate učiniti jeste povezivanje kreditnih i debitnih kartica. Kada izvršite Drop kupnju, automatski ćete zaraditi bodove, bilo da kupujete namirnice, pozivate Uber ili naručujete pizzu. Poeni će se zbrojiti, a zatim ih možete zamijeniti za poklon kartice sa popularnim trgovcima poput Amazona i Starbucksa.

+ Paribus - Neka ovaj alat traži vašu e-poštu za tvrtke koje vam duguju novac. Besplatno se prijavite na Paribus, a nakon što to učinite, on će skenirati vaše arhive e-pošte za sve potvrde. Ako otkrijete da ste kupili nešto od Targeta, Walmart ili nekih drugih trgovaca, alat prati cijenu artikala i vraća vam povrat u bilo kojem trenutku kada postoji pad cijena! Ne morate ništa učiniti!

Stanje: 105 dolara

Mjesec 3: Učvrstite svoj dug kako biste smanjili svoje račune

money2

U redu, ovo vam neće nužno pomoći da zaradite novac za štednju. Ali, to bi moglo znatno smanjiti plaćanja koja već izvršavate za dug i pomoći vam uštedjeti više novca svaki mjesec.

Mnogo nas se muče sa kamatnim stopama kreditne kartice od 20%. Konsolidacija i refinansiranje bi moglo pomoći u tom slučaju. Dobar izvor je online platforma za kreditiranje Upstart, koja vam može pomoći da pronađete zajam bez oslanjanja na samo vašu uobičajenu kreditnu ocjenu. Za razliku od tradicionalnih modela osiguranja koji koriste samo zajednički model FICO bodovanja, Upstartova tehnologija razmatra faktore poput vašeg obrazovanja i povijesti zaposlenja kako bi utvrdio vašu kreditnu sposobnost.

Može vam pomoći da posudite do 50.000 $, potencijalno uz bolje uslove (npr. Nižim kamatama ili manjim mjesečnim plaćanjima) od tradicionalnih zajmodavaca. Ako je upravljanje brojnim računima i kreditnim linijama gnjavaža, također možete koristiti Upstart zajam za pojednostavljenje svih vaših zajmova u jedan. Možete li pokupiti mjesečnu uplatu od 100 $?

Stanje: 205 dolara

Mjesec 4: Priuštite sebi besplatan odmor

money3

U ovom trenutku možda poželite vikend, ali onaj koji ne uništava sve što ste dosad naporno radili. Pokušajte se pridružiti eMiles, web-lokaciji za ankete koja vam daje putničke nagrade. Dobit ćete nagradu za bodove za hotele i letove za jednostavne zadatke - popunjavanje anketa, gledanje oglasa i traženje posla. eMiles tvrdi da će potrošači uštedjeti 20 do 30 dolara na sljedećem putovanju samo tako što će potrošiti sat vremena na web stranici.

Te poene možete otkupiti za letove s glavnim zrakoplovnim linijama kao što su American Airlines, United ili Southwest. Ako ne putujete često, možete ih koristiti i na Amazonu ili Starbucksu.

Prijava traje oko 10 sekundi. Trebat će vam samo e-mail adresa i morate biti stanovnik SAD-a. Osim toga, u ograničenom vremenu, također možete osvojiti bonus poene.

Stanje: 235 $

Mjesec 5: Iznajmite nekom sobu na jednu noć

money4

 

Imate rezervnu sobu? Možete koristiti i Airbnb da zaradite novac tako što ćete iznajmiti tu sobu. Ako ste dobar domaćin sa poželjnim prostorom, možete dodati stotine - čak i hiljade - dolara na vaš štedni račun pomoću Airbnb-a. Poduzmite nekoliko jednostavnih koraka, i možete napraviti razliku između odličnog iskustva i manje zadovoljavajućeg. Evo nekoliko savjeta:

Stavite svoj prostor na  raspolaganje u vremenu visoke potražnje u vašoj okolini. Npr: koncerti, konvencije i sportski događaji u vašem području.

Budite dobar domaćin i uvjerite se da je vaše mesto opremljeno toaletima koje biste očekivali u hotelu - toaletni papir, sapun i peškiri.

Budite ljubazni. Mnogi putnici se obraćaju Airbnb-u za lični dodir koji neće naći na komercijalnim nekretninama.
Evo link kako da se prijavite kao Airbnb domaćin. (Zakoni o hostingu variraju od grada do grada. Molimo vas da pogledate pravila i propise koji se odnose na vaš grad i listu.)

Ako možete da iznajmite svoju sobu za 100 dolara / noć i to samo 10 puta ove godine, ove godine možete imati dodatnih 1.000 dolara.

Stanje: 1,235 $

6. Prodajte stvari preko ovih aplikacija

money5

 

Da li su vaši ormari i police pretrpane sa stvarima koje nikada ne koristite - ili čak ni ne pogledate? Možete prodati praktično bilo šta na letgo. Ova intuitivna aplikacija vam omogućava da snimite fotografiju i objavite svoj predmet za manje od 30 sekundi. Ne samo da uklanja veliki broj problema sa prodajom stvari online, već je 100% besplatan za korišćenje. Ali postoje i aplikacije za prodaju specifičnih stvari ljudima koji bi ih možda mogli tražiti. Imate gomilu filmova ili CD-ova koji sakupljaju prašinu na polici? Decluttr će vam platiti!
Decluttr kupuje stare CD-ove, DVD-ove, Blu-ray i video igre, plus hardver poput mobilnih telefona, tableta, konzola za igru i iPod-a. Plus, unesite FREE5 na checkout-u da biste dobili dodatnih $ 5 za svoju trgovačku listu!
Postavite cilj da napravite dodatni $ 100 odjavljujući svoje mesto ovog mjeseca i dodajte ga na svoj bankovni račun – i najmanji novčić pomaže!

Stanje: 1,335 dolara +

Mjesec 7: Planirajte svoj put do dodatnih 2.400 dolara

money6

 

Trebate zabavan i fleksibilan način zarade ovog mjeseca? Pokušajte voziti s Lyftom!

Potražnja za ridesharingom raste poput ludo, i ne pokazuje znakove usporavanja. Da biste ispunili uvjete, trebate imati barem 21 godinu sa godinom iskustva u vožnji, proći pozadinsku provjeru i posjedovati automobil koji je napravljen 2007. ili kasnije. Razgovarali smo s Paulom Pruceom, koji već više od godinu dana vozi puno radno vrijeme s Lyftom.

Zaradi 750 dolara sedmično kao vozač. Najbolje od svega, on to radi kad god želi. Možete raditi u toku dana, noći ili vikendima - to je do vas!

Radite 40 sati sedmično mjesec dana, a možete se zaraditi i do 2.400 dolara.

Stanje: $ 3.735 +

Mjesec 8: Zaradite dodatnih 100 dolara pridruživanjem Online Fokus Grupi

money7

 

Znamo da se nećete postati bogati pridruživanjima fokusnim skupinama, ali sam na taj način mogao izdvojiti dodatnih 10 do 20 dolara mjesečno, a to se računa. Počnite u 6. mjesecu, i to može biti i do 100 dolara do kraja godine! Dva od naših favorita su Survey Junkie i Ipsos Panel.

Stanje: $ 3.835 +

Mjesec 9: Zaradite bonus od $ 200 otvaranjem nove kreditne kartice

money8

Sve dok plaćate kreditni saldo u cijelosti svaki mjesec, nagradne kartice su sjajan način da zaradite dodatni novac. Ne zagovaramo otvaranje 1.497 kreditnih kartica ovog tipa, ali iskorištavanje bonusa za prijavu ovdje ili ondje definitivno može pomoći vašem bankovnom računu! Pogledajte ovaj popis od sedam kreditnih kartica bez godišnje naknade koje nude bonus od $ 100 ili više kada otvorite novi račun. Evo opcije koja mi se sviđa: To je Chase Freedom Unlimited kartica.

Zaradit ćete neograničeni povrat od 1,5% na svu vašu kupovinu. Osim toga, ako trošite 500 $ u prva tri mjeseca otvaranja kartice, zaradit ćete bonus od 150 $. Nema godišnje naknade, a nagrade za gotovinu ne istječu. Provjerili smo kalkulator godišnje nagrade Credible i procjenjuje 417 dolara u godišnjim nagradama na temelju naših navika trošenja. * (Možete unijeti svoje jedinstvene navike potrošnje i vidjeti šta biste zaradili.)

* Godišnji nagradni iznos će se promijeniti na osnovu iznosa koji unesete. Imena mjesečne kategorije potrošnje i definicije se mogu razlikovati među izdavaocima, a kategorije možda neće biti usklađene jedan na jedan.

Stanje: 4.035 dolara

Mjesec 10: zaradite 250 $ otvaranjem još jednog bankovnog računa

money9

 

Sad kad ste već uštedjeli neki novac, mogli biste da zaradite novac samo za stavljanje par dolara na drugi bankovni račun. Napravili smo ogromnu listu banaka koji će vam platiti samo da biste otvorili jedan - neki će vam platiti do 250 dolara za to! Nema nikakve štete u tome da imate više bankovnih računa. U stvari, korisnije je imati više mjesta za štednju (manje je vjerovatno da uzmem novac), tako da ja imam štedne račune za moj božićni fond i moj fond za odmor. Vrh bankovnog bonusa sada iznosi 250 dolara - pređite na ovu listu da biste vidjeli sve banke u vašoj oblasti koje nude besplatnu gotovinu.

Stanje: 4.285 $

Mjesec 11: zaradite povrat novca na sve što kupujete

money10

Verovali ili ne, postoje sajtovi koji će vam dati besplatne poklon kartice samo zbog prijave. Jedna od mojih favorita je Ebates, sajt za kupovinu novca. Oni poklanjaju poklon kartice od 10 dolara ako se prijavite kao novi član i zaradite svoj prvi povrat novca. Možete da izaberete poklon karticu od 10 $ od Target, Walmart, Macy's ili Kohl's. Morate čekati 30 dana, ali to je besplatan novac, možete li se zaista žaliti?

Stanje: $ 4,385 +

Mesec 12: Otkažite svoje neiskorištene pretplate

money11

Svi se prijavljujemo na razne stvari. Ponekad je lakše staviti pretplate na povremenu isplatu i zaboraviti na to - gledajući Netflix. Ovakve vrste plaćanja mogu biti pametne za plaćanje računa i smanjivanje duga, ali oslobađanje od pretplata koje ne koristite vam može pomoći da pređete preko 5.000 dolara ovog mjeseca.

Ako ne možete pratiti sve, pogledajte onda aplikaciju koja se zove Trim. Kada se prijavite i povežete svoj bankovni račun i telefonski broj, on analizira vašu historiju transakcija za periodična plaćanja. Kada ga pronađe, aplikacija vam šalje tekst i otkazuje sve pretplate koje ne želite da zadržite. Samo se uvjerite da ustvari sačuvate štednju. Možete li sačuvati još 100 dolara?

Stanje: $ 5,000 +

Iskoristite sve ove strategije da biste mogli da uštedite preko 5000 dolara ove godine!

 

 

Ne propustite