Bosno i Hercegovino raduj se: Džumhur velikim preokretom savladao Lorenzija i ide dalje

Tenis
Bosno i Hercegovino raduj se: Džumhur velikim preokretom savladao Lorenzija i ide dalje
.

Damir Džumhur se plasirao u drugo kolo Australian Opena! Naš najbolji teniser pobijedio je Italijana Paola Lorenzija nakon velikog preokreta s 3:2, po setovima 3:6, 2:6, 7:6, 6:2, 6:4.

Meč je trajao čak tri sata i 49 minuta, a Damir je uspio preokrenuti 0:2. Bila je to maratonska borba dva odlična tenisera, ali je na kraju više znanja i sreće imao naš predstavnik.

Džumhur je prvi put u karijeri bio nosilac na jednom Grand Slam turniru, a publika je zaista mogla uživati u odličnom meču prepunom preokreta i dobrih poteza.

Prva dva seta Paolo Lorenzi je riješio u svoju korist 6:3 i 6:2 i činilo se da će bh. teniser ipak zapeti već na prvoj prepreci u Melbourneu. Pribojavali smo se i Damirove povrede, ali on je još jednom dokazao da je najbolji kad je najpotrebnije.

Uslijedio je nestvaran povratak, na kojem bi mu pozavidjeli i igrači iz samog vrha. U tim trenucima naš ponos je ubacio u brzinu više i u naredna dva seta stigao do izjednačenja od 2:2.

Ključni detalj u posljednjem setu dogodio se kod rezultata 4:4, a Lorenzi je bio na servisu. Damir pravi break, a onda je i rutinski servirao za veliko slavlje na tribinama odakle ga je bodrio veliki broj naših navijača.

U narednom kolu očekuje ga duel s boljim iz meča Millman - Ćorić koji je u toku.

Ne propustite