Ako pritisnete ovu TAČKU blizu SRCA na par minuta zahvaljivat ćete nam, jer ćete time postići ono u čemu vam TABLETE NIKAD neće pomoći!

Zanimljivosti
Ako pritisnete ovu TAČKU blizu SRCA na par minuta zahvaljivat ćete nam, jer ćete time postići ono u čemu vam TABLETE NIKAD neće pomoći!
.

Moderna refleksologija kaže da dišete duboko i pritisnite tačku čvrsto za jednu do dvije minute. To pomaže da se ublaži napetost u grudima, emocionalni disbalans, nervoza, anksioznost, bol, depresija i histerija.

Osim toga akupresura, može učiniti niz drugih stvari koje pomažu u upravljanju i oslobađanju od stresa. Pravilna ishrana je također važna. Smijeh je uvijek dobar lijek. Uzmite vremena da shvatite šta uzrokuje stres i anksioznost. Na kraju, mnogi smatraju da je ova vježba odlična za oslobađanje od stresa, a održava tijelo istovremeno zdravim.

Akupresuru možete primjenjivati kad god poželite (na putu do posla, dok čekate prijateljicu, gledate televiziju). Preporučljivo bi bilo ujutro aktivirati najvažnije točke na dlanovima i stopalima kako bismo tijekom dana bili puni energije, a uvečer kako bismo pripremili tijelo na potpunu obnovu u snu. Kad vam se javi bol ili nelagoda u tijelu, bez odgađanja pritišćite točke koje pomažu u njihovu uklanjanju.

Imajući na umu da je akupresura potpuno neškodljiva i da brzo daje rezultate, već danas počnite redovito pritiskati tačke. Uz duboko disanje, željenu točku stišćite vrškom palca svaku sekundu tijekom jedne minute (stisni-opusti-stisni-opusti...). Jedna minuta je dovoljna za aktivaciju točke. Podulje tiskanje moglo bi dovesti do neželjenih nuspojava, poput gubitka povezanosti između te tačke i pripadajućeg organa.

Napomena: Akupresuru nikad nemojte izvoditi na mjestima gdje su otvorene rane, masnice, otekline, opekline, proširene vene. Trudnicama se ne smiju stiskati tačke po abdomenu i određene tačke po nogama i za njih je bolje da se najprije konzultiraju s iskusnim akupresurnim terapeutom.

Ne propustite