UPOZORENJE: Ako je vaš bubreg u OPASNOSTI, tijelo će vam dati OVIH 8 znakova!

Porodica i zdravlje
UPOZORENJE: Ako je vaš bubreg u OPASNOSTI, tijelo će vam dati OVIH 8 znakova!
.

Vaše zdravlje je ugroženo ako su bubrezi oštećeni. Vrlo je važno prepoznati znakove oštećenja bubrega kako bi održali svoje tijelo jakim i zdravim…

Najčešći simptomi oštećenja

1. Oteklina

Ako oni ne rade ispravno bubrezi nisu u mogućnosti ukloniti višak tekućine u tijelu. To može dovesti do oticanja ruku, lica, nogu, zglobova, nogu.

2. Promjena u urinu

Promjenama u mokrenju može biti rani signal upozorenja od zatajenja bubrega:

  • poteškoće mokrenja i osjećaj pritiska
  • urin može sadržavati krv
  • mokriti uz tamnu mokraću, malim količinama ili rjeđe
  • urinirati blijedi urin u većim količinama i češće
  • ako je mokraća pjenasta
  • mokriti u sred noći

 

3. Osip na koži

Zbog nemogućnosti uklanjanje otpada iz krvi može izazvati osip ili jak svrbež. Zbog otpada akumulacije koža je nadražena i suha. Masti i kreme mogu pomoći na površini, ali ako se odnosi na oštećenje bubrega stavljanje na osip nije rješavanje problema.
 

4. Umor

Ako su bubrezi oštećeni postoje samo manje crvene krvne stanice koje prenose kisik. Tada mozak i mišići postaju umorni jednostavno i brzo, a to dovodi do anemije.

5. Kratkoća daha

Tijelo se može ostaviti gladno kisika. Sve to dolazi zbog nedostatka kisika koji krvne stanice nose, i ekstra tekućine koja  u plućima.

6. Ukus metala u ustima

To je kada otpad se akumulira u krvi, a ako je došlo do promjene u ishrani ili gubitak apetita to bi mogao biti simptom oštećenja bubrega.
 

7. Bol

Bol u gornjem dijelu leđa ili na strani oštećenog bubrega. Bubrežno kamenje, kao i bubrežne infekcije obično su uzrok grčeva i jakih bolova.

8. Poteškoće sa koncentriranjem i vrtoglavica

Stanje poznato kao anemija, a to se odnosi na oštećenje bubrega, kada se ne dobiva dovoljno kisika kao što treba. Stoga dolazi do problema s koncentracijom, vrtoglavicom i gubitak pamćenja.

Ne propustite