DETEKTIVI DA VAS VIDIMO: Da li je ovo samoubistvo ili ubistvo?

Zanimljivosti
DETEKTIVI DA VAS VIDIMO: Da li je ovo samoubistvo ili ubistvo?
.

Ova slika postala je hit početkom godine na društvenim mrežama, baš zato što je uz nju postavljeno pitanje biste li, da se nalazite u ulozi policajca ili detektiva, sljedeći slučaj vodili kao samoubistvo ili ubistvo.

Fotografiju morate dobro pogledati, proučite zatečenu situaciju u detalje.

U komentarima nam ostavite do kakvog ste zaključka došli.

detektiv

Mi ćemo ispod slike napisati kakvom logikom smo se vodili tokom istrage, ali nećemo otići tako daleko pa reći da smo ispravno procijenili mjesto tragedije.

Mi bismo ovaj slučaj vodili kao ubistvo. Prije svega, iz slike je jasno da je osoba ljevak, pa je čudno što se pištolj nalazi u desnoj ruci. Da je osoba ljevak, mogli bi zaključiti na temelju položaja olovke odložene na pismu, ali i po tome gdje se nalaze limenka i pepeljara, dakle,logično je da je žrtva sve prilagodila dominantnoj ruci.

Nadalje, budući da se na pismu nalaze naočale, jasno je da je osoba imala problema s vidom, pa se postavlja pitanje zašto bi posljednju poruku žrtva pisala u mraku ili polumraku (svjetiljka je isključena). Također, pretpostavljamo da bi samoubica dovršio svoju cigaretu, a i tragovi krvi na zidu zbunjuju.

Da li griješimo?

Ne propustite