HOLESTEROL je TIHI UBICA! Nemojte koristi LIJEKOVE, ovo su PRIRODNI načini na koji ga možete kontrolisati!

Porodica i zdravlje
HOLESTEROL je TIHI UBICA! Nemojte koristi LIJEKOVE, ovo su PRIRODNI načini na koji ga možete kontrolisati!
.

Postoje razni razlozi koji utiču na nivo holesterola u našim tijelima. Ishrana i način života mogu utjecati na razinu holesterola, kao i pretjerana upotreba alkohola. Ovo je samo “stvar” koja izaziva druge bolesti. Dakle, problemi sa visokim nivoom holesterola odražavaju se na ukupno zdravstveno stanje osobe.

Postoje dvije glavne i po život opasne mogućnosti koje mogu nastati zbog povišenog holesterola, a to su rizik za bolesti srca i moždanog udara. Budući da visoki holesterol uzrokuje izgradnju slojeva u arterijama, blokada u konačnici može uzrokovati srčani ili moždani udar. Simptomi bolesti srca mogu uključivati bol u prsima, vrtoglavicu, pritisak u prsnom košu, obamrlost u rukama i nogama, kratkoću daha ili znojenje. Simptomi moždanog udara mogu uključivati vrtoglavicu, nedostatak koordinacije, zamagljen vid, gubitak osjećaja u dijelovima tijela, zbunjenost, poteškoće u komuniciranju, groznicu, mučninu, povraćanje i nesvjesticu. Simptomi moždanog udara mogu doći iznenada.

Evo nekih prirodnih načina da se smanji holesterol:

  •     Sok od narandže

Samo 1 narandža ujutro i sve će biti drugačije.

  •     Biljni čaj

Čaj je odlična odbrana protiv visokog nivoa holesterola. Možete dodati med i đumbir.

  •     Đumbir

Đumbir ima dramatične efekte u smislu smanjenja holesterola i sprečava razne bolesti kao što razrjeđivanje krvi, pomaže cirkulaciji tako da je lakše doći do različitih dijelova tijela.

Ne propustite